Nye indlæg

Vandenberg's Moonkings - MK II

Skrevet af Calle
26-01-2018
Vandenberg’s Moonkings blev dannet i 2013 og de udgav deres første album ”Moonkings” i februar 2014. Bandet består af Adrian Vandenberg (guitar), Jan Hoving (vokal), Mart Nijen-Es (trommer) og Sem Christoffel (bas). Bandet har taget navn efter den hollandske guitarist Adrian Vandenberg (født Adrianus van den Berg), som tidligere har spillet i bl.a. Teaser, Vandenberg, Whitesnake og Manic Eden. Sidst nævnte udgav deres eneste, og for mig meget oversete, album tilbage i 1994. Bandet bestod, udover Vandenberg, af Tommy Aldridge (trommer), Rudy Sarzo (bas) og Little Cæsar sangeren Ron Young. Nå… det var vist et lille sidespring. Nu tilbage til det album denne anmeldelse omhandler.

MK II består af 12 velskrevne og velspillede sange. Vandenberg og bandet har virkelig formået at skrive nogle rigtig gode sange, som det også var tilfældet på det første album. Vi taler klassisk hard rock med ørehængende melodier og solidt guitarspil. Der er mange gode riffs og sprøde soloer spredt udover albummet. Derudover så passer vokalen perfekt til genren. Jeg synes ikke der er nogen dårlige sange på albummet, men skal jeg fremhæve et par stykker, så må det være ”Angel In Black”, ”Hard Way”, ”Tightrope” og ”Ready For The Taking”. Sidst nævnte indledes med lidt southern blues for derefter at rocke godt igennem. Samtidig har sangen et mindeværdigt omkvæd, som faktisk gør sig gældende i de fleste af sangene. Man kommer heller uden om balladen ”Walk Away”, som er et fint afbræk i hard rock strømmen. Efter min mening viser det bare, at bandet fungerer godt både når det er hårdt og når det er mere blidt.

Det meste af albummet er indspillet i Wisseloord Studio i Hilversum, Holland, hvor bandet også indspillede deres første album. Det var også her Vandenberg’s første band Teaser (ikke at forveklse med det amerikanske band med same navn) indspillede deres debut album tilbage i 1978. Vandenberg har selv produceret albummet i samarbejde med Ronald Prent. Herefter er det blevet masteret af Darcy Proper. Lyd dog produktion er som det skal være.

Jeg kunne rigtig godt lide det første album og 2’eren skuffer bestemt ikke. Så er du til velspillet hard rock, så kan jeg varmt anbefale at du tjekker dette album ud. Man kan måske sige, at bandet ikke bringer noget nyt og spændende til musikken. Men hvad gør det, når man kan levere varen så godt, som det er tilfældet her.
 
MK II udkom 3. november via Mascot Label Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Vandenber's Moonkings på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com