Nye indlæg

Mäbe - När Rösten I Radion Sa Hans Namn (EP)

Skrevet af Calle
11-02-2018
Tilbage i november 2014 anmeldte jeg Mäbe’s nyeste album ”Mot Ingenstans Och Överallt”. Det vare det første album jeg havde anmeldt, hvor der blev sunget på svensk. For et par måneder siden fik jeg så tilsendt deres nye EP När Rösten I Radion Sa Hans Namn, som jeg nu har hørt et par gange.

Bandet består af Mäbe Johansson (vokal og guitar), Günter Ohlsson (guitar), Kent Andrèasson (bas) og Rasmus Carlsson (trommer). De har tidligere udgivet tre albums og nu denne EP. Stilen er alternativ melankolsk pop/rock. Stemningen er rimelig mørk og dyster.

Ved første gennem lyt kan sangene godt virke lidt ensformige (i mine ører), men efter flere gennemlytninger, så adskiller sangene sig alligevel fra hinanden. EP’en starter ud med den stille sang ”Poetens Död”, som efter min mening er et godt nummer at åbne med. Den næste sang ”Varje Kväll Nånstans” er blandt mine favoritter. Sangen har også været udgivet som singleforgænger for EP’en. Herefter følger et par udmærkede sange i form af ”Det Dom Kallar Frid” og ”I Skuggan Utav Tornet”. Sidst nævnte er meget stille. Næste sang er ”Mantra”. Denne sang er lidt mere up-tempo og er ligeledes en af mine favoritter. Den har en god og fængende melodi samt noget godt guitarspil. Sidste sang (hvis man køber 12” vinylen) er ”Sista Beställingen”. Dette er også en udmærket sang. Køber man CD udgaven af EP'en, så får man et bonus track med. Den sang hedder ”Världen Uppochner” og den er også en up-tempo sang, som jeg synes er værd at få med.

När Rösten I Radion Sa Hans Namn er indspillet hendoldsvis i Sallong Ottila i Trollhättan og i Tilt Recording Studios i Strömstad. Deter Jonas Beijer der har siddet bag knapperne samt produceret sangene. Herefter er det blevet mixet af Olof Bergren. Lyd og prduktion er god og meget behagelig og passer perfekt til genren.

Normalt er jeg jo mere til det lidt hårdere rock, men jeg synes alligevel denne EP fanger min opmærksomhed. Men jeg skal være i den rette stemning, når jeg skal lytte til musikken. Er du til melankolsk pop/rock, så kan du roligt tjekke Mäbe ud. Både denne nye EP, men også de tidligere albums.
 
När Rösten I Radion Sa Hans Namn (EP) udkom 26. januar.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Mäbe på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com