Nye indlæg

16 Ton Rockers - Limited Edition Deluxe

Skrevet af Calle
12-02-2018
For ca. et halvt år siden gjorde jeg en undtagelse her på siden. Jeg anmeldte en single. Det var med det svenske band 16 Ton Rockers. Nu har de så sendt mig deres første fuld længde album, som de har givet titlen Limited Edition Deluxe. Bandet består af Spinx B'stard (Vokal og harmonica), Palle Berg (guitar og backing vokal), Pata Willcox (guitar og backing vokal), Pelle Svedén (bas) og Pepz (trommer og backing vokal). Alle fem medlemmer har været en del af musik scenen i Stockholm siden 1977. 16 Ton Rockers blev dannet i november 2014.

Bandet spiller punk rock og inspirationskilderne tæller bl.a. SexPistols, The Clash, Hanoi Rocks (det tidlige), The Wildhearts, DeadBoys og Sham69 for bare at nævne et par bands. Og det kan man sagtens høre i bandets musik. Stilen har aldrig været min top prioritet, men jeg har da lyttet til flere af de nævnte bands. Så jeg vil ikke betegne mig selv som en decideret punk rock fan. Men derfor synes jeg alligevel at denne CD er helt udmærket. Bandet formår virkelig at ramme punk stilen og deres attitude er perfekt. Lidt skramlet lyd og nogle rå sange, hvor man får fornemmelsen af at være til koncert. Albummet er da også indspillet på blot to dage og uden de helt store overdubs, netop for at få en live feeling.

Limited Edition Deluxe består af 12 sange, hvor også de to sange fra den føromtalte single indgår. ”Shake Riot & Roll”, som den ene sang hed, er en god sang og den er stadigvæk blandt mine favoritter. Derudover kan jeg godt lide sange som åbningsnummeret ”Pistol A Go Go”, ”Runnin' Riot” og ”Idiots On Parade”. Sidst nævnte leder mine tanker i retning af ovennævnte Hanoi Rocks (et band jeg altid har været glad for og som jeg har set live flere gange). Alt i alt er det et udmærket album, men en sang som ”Fight The Real N.M.E.”, synes jeg dog falder lidt ved siden af resten af sangene. Jeg tror ikke albummet vil ikke printe sig fast i min hukommelse. Dertil er sangene simpelthen ikke fængende nok. Og så er sangene en smule ensformigt. Alle sange er skrevet af bandet selv med undtagelse af ”Runnin' Riot”, som er skrevet af det engelske punk band Cock Sparrer.

Jeg fik CD'en tilsendt med en lille håndskrevet presseskrivelse, som er ret fedt udført. Det giver lige et halvt dødningehoved mere til min karakter.

Er du til punk rock (ikke det moderne) og lytter du tit til nogle af ovennævnte bands, så synes jeg du skal tjekke 16 Ton Rockers ud. Attituden og energien er der i hvert fald.
 
Limited Edition Deluxe udkom i oktober 2017.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg 16 Ton Rockers på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com