Nye indlæg

Bunkerstruck - The Showdown

Skrevet af Calle
21-02-2018
Bunkerstruck er et københavnsk rock band, som består af Stig Nyeng (vokal og bas), Henrik Juul (guitar) og Ole Kaspersen (trommer). Bandet blev dannet i 2012 og deres intention fra starten af var at spille metal baseret rock, som den slags de selv lyttede til. Inspirationskilderne tæller bl.a. Soundgarden, Led Zeppelin, Deep Purple, Guns ’n’ Roses, Alter Bridge, Black Sabbath og et af mine personlige favoritbands for tiden Monster Truck.

The Showdown er bandets debut album og det har været næsten to år undervejs. Bandet begyndte så småt indspilningerne tilbage i 2016. Albummet består af 10 numre og der er fuld knald på fra start til slut. Bandet formår at skrive nogle fængende melodier, som giver lytteren lyst til at høre mere. Sprøde riffs, fede soloer og generelt bare solidt håndværk. Bandet spiller godt og vokalen passer godt til genren. De 10 sange fungerer godt som en enhed, men jeg vil alligevel fremhæve sange som åbningsnummeret ”Schhhh”, ”Larger Than Life” og ”Nightmare” samt titelnummeret ”The Showdown”. Alt i alt synes jeg det er et helstøbt album, hvor der er en god rød tråd gennem de 10 sange. Så min umiddelbare vurdering er, at det måske har været godt at tage indspilningsprocessen i stille og roligt tempo og ikke forhaste sig.

Samtlige sange er indspillet i bandets øvelokale (Bunker 302) og så er det blevet mixet og masteret af Nicklas Sonne. Udover at være frontfigur i bl.a. Defecto og Theory, så har han også indspillet og produceret plader med Vulture Vibe, Sons Of Death Valley og Wasted m.fl. Lyd og produktion fejler bestemt ikke noget på dette album.

Som en lille bonusinfo kan det nævnes at coveret er lavet af den brasilianske kunstner Cristiano Suarez (klik på det ovenfor og se det i større format). Han har designet cover for mange rock og metal bands, men første gang jeg bemærkede ham, var da jeg anmeldte Danske Fusskalt’s EP ”Overdrive” for snart 3 år siden. Jeg har faktisk en patch på min battle vest med netop det cover.

Er du til moderne hard rock og metal med inspiration hentet fra 70’erne, 80’erne og 90’erne, så tror jeg du vil finde dette album interessant. Personligt synes jeg det er et rigtig godt album bandet har indspillet. Det er tidløs rock og metal, som falder godt i min smag. Og når de samtidig gør det godt, så kan jeg kun varmt anbefale at man tjekker albummet ud. Jeg vil helt sikkert følge dem fremover.
 
The Showdown udkom 15.februar.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Bunkerstruck på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com