Nye indlæg

Trespass - Footprints In The Rock

Skrevet af Calle
22-02-2018
Det engelske band Trespass blev dannet af brødrene Mark og Paul Sutcliffe i Sudbury, Suffolk tilbage i 1979 og bandet var en del af NWOBHM. Men de fik aldrig det gennembrud, som flere mente de havde fortjent (bl.a. Lars Ulrich og James Hetfield). De brød derfor allerede op i 1982. Dog fandt de kort sammen igen i 1992-1993. Efter en længere pause blev bandet så småt gendannet i 2013-2014 og udgav albummet Trespass i 2015, hvorefter de har spillede på flere festivaler rundt omkring i Europa gennem 2015-2017. De er nu tilbage med deres nye album Footprints In The Rock. Dog er det kun Mark (vokal og guitar), som er tilbage af de originale medlemmer. Udover ham består bandet af Dan Biggin (bas), Jason Roberts (trommer) og Joe Fawcett (guitar).

Footprints In The Rock består af 11 numre og det er mit første bekendtskab med bandet. Jeg har hørt en del bands fra NWOBHM bølgen og kan godt lide genren. Og dette album fra Trespass skuffer bestemt ikke. Bandet formår at skrive nogle gode sange med fængende melodier og iørefaldende riffs. Bandet spiller godt og Mark’s vokal passer godt til musik stilen. Mine favoritter på albummet er ”Beowulf And Grendel” og ”Dragons In The Mist” samt åbningsnummeret ”Momentum”. Og så kommer man heller ikke uden om albummets power ballade ”Music Of The Waves”. Sangen er sat meget ned i tempo i forhold til de resterende 10 sange. Måske lige med undtagelse af ”Little Star”, som starter stille og roligt ud for derefter at blive sat en smule mere op i tempo. Alt i alt er der god power og energi på dette album og mine øregange bliver tilfredsstillet i de 50 minutter, som er albummets samlede spilletid.

Måske er bandet ikke helt på højde med bands som Iron Maiden og Saxon, men de ligger efter min mening ikke langt efter. Footprints In The Rock er helt sikkert et album jeg vil finde frem igen ved lejlighed (når ikke lige jeg skal lytte til alt det nye musik jeg får tilsendt).

Er du fan af NWOBHM, så kender du måske Trespass i forvejen. Hvis ikke, så bør du tjekke dem ud. Med Footprints In The Rock har de i hvert fald lavet et fedt album. Ligesom det er med musikken på albummet, så er det bare med at komme ud over stepperne, og så finde albummet i din nærmeste musikbutik (ja der findes stadigvæk enkelte af dem).
 
Footprints In The Rock udkom 12. januar via Mighty Music/Target Group.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Trespass på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com