Nye indlæg

Scandic Tribe - Light At The End

Skrevet af Calle
17-04-2018
For to år siden udgav den skandinaviske rock duo Scandic Tribe deres debut EP ”Made In Scandinavia” og nu er de så klar med deres debut album. Det har fået titlen Light At The End. Bandet blev dannet i 2015 og består af danske Morten G.P. og norske Thomas Økland. Bandet beskriver selv deres musik som en blanding af rock, folk rock, hard rock og heavy metal. Derudover synes jeg også jeg kan høre lidt progressive elementer i musikken. Inspirationskilderne tæller bl.a. Scorpions, McAuley Schenker Group, UFO, DIO, Thin Lizzy og Rainbow.

Light At The End består af 11 numre, hvor det første er en intro med noget spoken word. Herefter følger 10 udemærkede numre, hvor jeg vil fremhæve ”Heroes”, ”Dusty Sunrise” og ”Revolution Of Confusion” som mine favoritter (alle tre sange er også at finde på den ovennævnte EP). Især sidst nævnte træder lidt frem i forhold til resten af albummet. Sangen har lidt temposkift og en udmærket guitar solo. Folk-rocken kommer især til udtryk i sangen ”Life Is Good” (i den første og sidste halvdel af sangen) og i sang nr. 8 ”Angel” bliver der kun spillet guitar (både akustisk og elektrisk).

Musikken bliver spillet godt og vokalen er også god, men personligt synes jeg sangene mangler lidt power og energi for helt at fange mig. Der er gode elementer hist og her, men ikke nok til at jeg kommer helt op og ringe.

Albummet er blevet til i samarbejde med Roy Z, som tidligere har arbejdet med bl.a. Rob Halford, Bruce Dickinson og Judas Priest. Derudover er det blevet mastereret af Maor Appelbaum, som bl.a. har arbejdet med Faith No More og Meat Loaf. Albummet er flot produceret og passer godt til bandets stil.

Er du til stille, roligt, velspillet og velproduceret rock, så kan du godt tjekke dette album ud. Som sagt rammer det ikke min personlige smag helt og derudover synes jeg simpelthen, at sangene mangler lidt for virkelig at fænge. Derfor kan jeg ikke give albummet mere end lige over middel i karakter.
 
Light At The End udkom 6. marts.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Scandic Tribe på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com