Nye indlæg

The Jackals - Trigger Finger

Skrevet af Calle
18-04-2018
Det Århus-baserede rock band The Jackals udsendte deres debut album Trigger Finger tilbage i november 2017. Men de begyndte først at promovere det i starten af 2018 og jeg har først nu haft tid til at anmelde det. Jeg må ærligt indrømme, at jeg til at starte med, var lidt skeptisk i forhold til bandet. De nævner nemlig Arctic Monkeys som en af deres inspirationskilder. Og lige netop det band har aldrig rigtig fanget mig. Og ja, man kan da tydeligt høre inspirationen fra netop det band i The Jackals musik. Men når det så er sagt, så synes jeg faktisk The Jackals har lavet en god plade.

Bandet har som sagt base i Århus og består af fem medlemmer. Det er Thor Guldager (guitar/vokal), Anders Slot Sørensen (guitar/vokal), Daniel Kær (bas), Frederik Sybrandt Hansen (trommer) og Anders Laursen (guitar). De startede ud som et cover band for ca. 9 år siden, men valgte senere at smide covernumrene ud af øvelokalet og i stedet for at skrive deres egen numre.

Trigger Finger består af 9 numre, som er godt skruet sammen og samtidig er de rimelig medrivende. Sangene er tilpas afvekslende i tempo, så det bliver ikke for ensformigt. Man kommer ikke til at kede sig. De fleste af sangene har et højt tempo, men der bliver også skruet ned for hastigheden i f.eks. sangene ”I Fell Out Of The Sky” og ”Save My Skin”. De sange jeg personligt synes bedst om er ”Colours”, ”In Retrospect” og ”Fast Lane”. Sidst nævnte er albummets længste sang med sine 5 minutter. Alt i alt er det 9 gode sange bandet har skrevet og indspillet.

Bandet virker meget sammenspillet og musikken sprudler af energi og fandenivoldskhed. Albummet er samtidig godt produceret og slutproduktet kan bandet sagtens være tilfredse med.

Er du til alternativ rock og lytter du meget til bands som f.eks. Arctic Monkeys, The Libertines og The Strokes, så bør du helt sikkert tjekke dette album ud. Det er normalt ikke en genre jeg selv lytter specielt meget til, men jeg er meget positivt overrasket over dette album.
 
Trigger Finger udkom november 2017.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg The Jackals på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com