Nye indlæg

Blitzkrieg - Judge Not

Skrevet af Peter Letting
11-05-2018
Engelske Blitzkrieg er ude med et nyt album med titlen Judge Not. Albummet landede 27 april 2018.

Jeg gik i gang med at høre skiven fra Blitzkrieg, og synes faktisk den er udmærket, sådan langt henad vejen. Jeg hører så på MyRock at ”legendariske Blitzkrieg” skal spille på Nordic Noise Festivalen i København. Jeg studser lidt over det med det legendariske, eftersom jeg ikke mindes at have stødt på Blitzkrieg tidligere, men den slags skal jo undersøges. Det viser sig at Blitzkrieg har eksisteret sådan lige On and Off igennem årene, men har rødder så langt tilbage som til 1980, med første pladeudgivelse i 1981, godt nok blot en single, men der kom da et fuldt album i 1985. Det mest underholdende synes jeg dog er det faktum at de nævnes som en stor inspiration for Metallica….

Nå men tilbage til albummet. Man kan tydeligt høre at rødderne er grundlagt i 80’erne, men det gør bestemt ingenting, og det bliver det ikke mindre underholdende af. Som sagt synes jeg skiven er god langt henad vejen. Der er visse numre som ikke helt falder i min smag. Til gengæld er ”Wide Legged And Headless” et af de numre jeg godt kan lide. Det minder lidt om netop de gode gamle metal dage, som kunne være en blanding af noget Accept og noget Iron Maiden eller Judas Priest.

Blitzkrieg består i dag af: Brian Ross på vokal, Ken Johnson på guitar, Alan Ross også på guitar, Huw Holding på bas og Matt Graham på trommer.

Jeg skulle lige vænne mig til vokalen. Ingen tvivl om at Brian kan komme temmelig højt op i det lyse register, men han har i mine ører, en lidt skæv tilgang, og virker ind imellem som om han lige rammer en kvart tone ved siden af.

Skiven er godt produceret og lyden er storladen, hvilket understøtter den teatralske vokal fint. Teksterne er meget forskellige. Fra vampyrer som lever evigt i ”Forever Is A Long Time” over døde hovedløse elskerinder i ”Wide Legged And Headless” og til ideen om at slås mindre og være gode ved hinanden i ”Who Is Blind”.

Alt i alt en rimelig underholdende og informativ oplevelse, som jeg giver 4 ud af 6
 
Judge Not udkom 27. april via Mighty Music/Target Group.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Blitzkrieg på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com