Nye indlæg

The Damned - Evil Spirits

Skrevet af Jacob Jørgensen
27-05-2018
The Damned er på gaden med et nyt udspil, der bærer titlen Evil Spirits. Bandet startede i 1976 på London’s punkscene. Første udspil kom i 1977, her finder man bla "New Rose", som Guns & Roses indspillede på "The Spaghetti Incident". De har været til at starte punken i sin tid.

Dette er deres 11 studiealbum. Det er jo egentlig ikke ret meget, når man ser på, hvor længe de har været med. Men bla 10 år imellem deres seneste skive og så den nye, viser lidt om det måske ikke er det mest produktive band. Lineuppet: David Vanian (vokal), Captain Sensible (guitar), Monty Oxy Moron (keyboard), Pinch (trommer) og Paul Gray (bas).

Punken har ikke været den genre,som jeg har brugt mest tid på. Har hørt lidt hist og her. Måske man skulle begive sig ud den den genre.

Nåh tilbage til det aktuelle album Evil Spirits. Pladen består af 10 numre. Der ligges godt ud med "Standing On The Edge Of Tomorrow" , "The Devil In Disguise" og "We’re Nice". Det er klart mine favoritnumre her på skiven. Men sange som "Procrastination" og "I Don’t Care" er også meget fede. Et nummer som "Sonar Deceit" både starten og i løbet af nummeret minder mig om Iggy Pop’s "Lust For Life".
 
Der er ikke rigtig nogle numre, der falder igennem. Klart en skive der vokser allerede fra første til anden lytning. Der er en speciel stemning og lyd over pladen noget jeg egentlig under aflytningen ret godt kunne lide.

Det er ikke i mine ører ikke et mesterværk, men mindre kan også gøre det. Når melodierne bare fænger godt, at den specielle stemning lidt ældre lyd også giver noget til musikken er også super. Den får sin karakter pga den tilførte noget frisk i mit musikalske univers. Det er ikke metal eller tungt, det er bare punket og skøn stemning og lyd,som der er herpå.

Kan du lide punk og hvad bandet har lavet før denne så prøv at given den et lyt.

Evil Spirits udkom den 13. april via Search And Destroy/Spinefarm Records.
 
   (4½ ud af 6)
 
Besøg The Damned på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com