Nye indlæg

Junkyard Drive - Black Coffee

Skrevet af Calle
11-09-2018
For satan da, hvor havde jeg glædet mig til dette album fra de unge gutter i Junkyard Drive. Jeg var, og er stadigvæk, super glad for deres debut album ”Sin And Tonic”, som udkom i februar sidste år. Ja faktisk anmeldte jeg også bandets debut EP ”Junkyard Luxury” tilbage i 2014. Også dengang var jeg meget glad for bandets stil og tilgang til rocken. Nuvel, de har ikke opfundet den dybe tallerken og den stil de spiller har man da hørt før, men for pokker hvor gør de det bare godt. Det er lige-ud-af-landevejen totalt uforfalsket rock med attitude og power. Inspirationskilderne tæller da også navne som bl.a. AC/DC og Guns 'N Roses.

Holder det nye album så? I mine ører holder det 110%. Ikke nok med, at vi får rock for alle pengene, så er der også blevet plads til et par numre i den mere afdæmpede afdeling af rocken. Her vil jeg især nævne en sang som ”Way To Long”. Sangen er en decideret akustisk ballade og den fungere bare som den skal. Bandet (og pladeselskabet) har også valgt at bruge sangen som anden single udspil fra albummet.

Black Coffee indledes med det fede rock nummer ”Time Is Over”, som efterfølges af første singlen, den super fede sang ”Sweet Little Dreamer”. Så er festen ligesom skudt i gang. Det ene gode sang efter den anden. Jeg vil gå så langt som til at sige – der er ingen dårlige sange eller fyldtsof på dette album. Skal jeg fremhæve et par andre sange, udover dem jeg allerede har nævnt, som pleaser mine øregange mere end de resterende sange, så må det være ”Sucker For Your Love”, ”Make Up Your Mind” og ”Through The Door”. Sidst nævnte starter stille ud med noget akustisk guitar, men går så over i en sprød rock sang. Sangen leder mine tanker lidt i retning af Led Zeppelin, især når man hører selve opbygningen af sangen. Men som sagt – der er ingen dårlige sange på albummet.

Junkyard Drive har skrevet og indspillet et hard rock album, hvor der også er blevet plads til stille passager. Dette gør efter min mening albummet super fedt. Og så kan ”drengene” jo også spille. Der findes mange gode riffs og sprøde soloer på dette album. I albummets sidste sang ”See You Next Time” er der blevet lyttet en del til Slash's guitarspil. Derudover passer Kristian's vokal perfekt til genren. Udover Kristian Johansen på vokal, så består bandet af Ben Højer og Birk på guitar, Claus Munch på trommer og Tim Meldal på bas.

Black Coffee er indspillet i Medley Studios i København med Søren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Jesper Binzer) som producer. Søren's arbejde kan man, som sædvanlig, ikke sætte en finger på. Han har virkelig formået, at få det bedste ud ag bandet og frembragt den perfekte lyd og stemning.

Jeg vil klart anbefale Black Coffee til fans af klassisk hard rock. Disse unge mænd fra Roskilde har rykket sig endnu et step up. Hvor langt kan de mon drive det. De har allerede spillet landet tyndt, spillet i USA, optrådt på TV, spillet på Sweden Rock Festival og til november venter en sydeuropæsik tour som support for legendariske Diamond Head. Får du muligheden for at se bandet live, så gør det. De kommer virkelig ud over kanten af scenen. Dansk rock lever!!!!
 
Black Coffee udkom 1. september 2018 via Mighty Music/Target Group.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Junkyard Drive på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com