Nye indlæg

Isbjörg - Iridescent

Skrevet af Jacob Jørgensen
14-05-2019
Albummet her er aarhusianske/odensianske band fuldlængde debut. Efter 2 EP’er og 2 singler er det nu tid til noget mere at lytte til. Bandet startede i 2015. For mig et ukendt band. Lineuppet: Niklas Jespersen (vokal), Mathias Bro Jørgensen (klaver og vokal), Dines Dahl Karlsen (guitar), Lasse Gitz Thingholm (guitar), Mathias Schouv Kjeldsen (bas) og Frederik Ølund Uglebjerg (trommer)

Pladen her er første med den nye sanger (Niklas) og bassisten (Mathias). Nye medlemmer og især en sanger kan bidrage med noget nyt og anderledes. Hvor meget der er ændret, er for mig ikke lige til at svare på. Da jeg ikke har hørt noget før med dem.

De betegnes som noget anderledes til den danske rockscene. Skæve taktarter og rytmiske fugurer kombineres med ørehængende melodier og medrivende temaer. Noget med prog rock bliver også nævnt. Temaet bevæger sig indenfor melankoli og håb.

Albummet indeholder 9 numre, hvor de fleste er et stykke over det normale nummerlængde, uden de bliver alt for lange og 2 cifret antal minutter. Der er en masse smukke elementer, og gang i den også på denne skive. Nr 2 er instrumental med et klaver der fylder det nummer.

Klaveret har generelt en meget stor plads i bandets musik. Meget specielt og anderledes men faktisk også ret fedt.

Det er nok sådan en skive, der vil vokse fra hver gang,som man lytter til den. En skive der hele tiden kan findes nye detaljer på, som man vil nyde. Jeg er dog ikke oppe med topkarakter her, men mindre kan også gøre det. Den får nogle gode point for at være anderledes og meget farverig og smuk bygget op.
 
Iridescent udkom 26. april 2019.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Isbjörg på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com