Nye indlæg

Skifting - Lyset Fra Stammen

Skrevet af Calle
16-05-2019
Det københavnske psychrock band Skifting er ude med en ny EP. Den har fået titlen Lyset Fra Stammen. Bandet blev dannet i 2003 og består i dag af Uffe Ejlerskov (guitar og vokal), Emil Deuleran (trommer), Hans Windeløv (bas) og Ask Lindquist Ejlerskov (bas).

Stilen er som sagt psychrock og der bliver sunget på dansk. Så vi bevæger os i samme genre som f.eks. Elevatorfører, Spids Nøgenhat og Dragontears (sidst nævnte er dog ikke dansksproget). Derudover tæller bandets inspirationskilder også udenlandske bands som f.eks. The Black Angels, The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks og The Doors.

Lyset Fra Stammen består af fem sange. Især guitaren er meget fremtrædende i musikken og den veksler mellem tunge rock riffs og små eksplosive og mere skæve riffs. I de første to sange ”Lyset Fra Stammen” og ”Ind i Spind” er der rimelig fart på, hvorefter tempoet sættes lidt ned i tredje skæring ”Vinters Bid”. Fjerde sang er ”Udkantsfærd”, som sammen med ”Ind i Spind” hører til blandt mine favoritter. EP’en sidste sang er ”Drengen Væk”. Den er også lidt mere nede i tempo og afslutter EP’en og god måde. Alt i alt synes jeg det er fem gode sange bandet har indspillet.

Bandet har selv stået for indspilning og produktion og det slipper de godt fra. Lydbilledet er som den skal være, når vi taler musik indenfor denne genre. Som sagt synes jeg guitaren på denne EP bliver spillet godt og Uffe’s vokal passer godt til genren. Man fornemmer også, at bandet virkelig lever sig ind i sangene.

Bandet arbejder på at udgive et fuld længde album i foråret 2020 og jeg synes bestemt denne EP er en god forsmag på hvad der er i vente. Er du til rock indenfor denne genre og kan du lide ovennævnte bands, så bør du helt sikkert tjekke Skifting og Lyset Fra Stammen ud.
 
Lyset Fra Stammen udkom 3. maj 2019.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Skifting på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com