Nye indlæg

Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle - EP

Skrevet af Calle
28-05-2019
Klaus Handsome er en musiker og sanger fra Skanderborg. Han har tidligere udgivet et par solo albums, men nu er han ude med en ny EP, som er lavet sammen med musikerne fra Saybia (minus Søren Huss). Det er Kasper Rasmussen (guitar + kor), Jeppe Knudsen (bas), Palle Sørensen (trommer) og Jess Jensen (keyboard + kor). Sammen klader de sig Klaus Handsome og Gadens Løse Fugle. Kasper, Jess, Jeppe og Palle mødte Klaus første gang, da han varmede op for Saybia på Gæstgiveren på Bornholm tilbage i 2016.

Inspirationskilderne tæller bl.a. Stig Møller, Steppeulvene, Peter Ingemann, Gasolin, Kim Larsen og Peter Sommer samt udenlandske kunstnere som Leonard Cohen og Bob Dylan. Musikken kan vel betegnes som folk rock med referencer til psykedelisk syre rock og dansk beat musik. Teksterne er på dansk.

Der er fem sange på EP’en. Første sang er ”Jeg Vil”, som også var første single udspil fra EP’en. En rigtig god sang at starte ud med. Den har en god melodi og samtidig er der god energi i sangen. Herefter kommer ”Det Liv”. Her sættes tempoet lidt ned. Andets vers i denne sang er skrevet af Eik Skaløe (Steppeulvene), og sangen kan måske ses som en hyldest til den tid i den danske musikhistorie. Tredje sang er ”AÆUOAØIAÅ”. En sang hvor der bliver leget lidt med det danske sprog og de forskellige dialekter. Sangen har en god melodi og hører til blandt mine personlige favoritter på EP’en. I fjerde sang ”Kærlighed Gør Skør” sættes tempoet for alvor op. Jeg synes tydeligt man her hører referencer til dansk beat/pigtrådsmusik. Et rigtig godt nummer, hvis du spørger mig. EP’en afsluttes med det 6 minutter lange nummer ”Du & Jeg”. Her er vi ovre i et lidt mere dystert nummer, som leder tankerne i retning af Leonard Cohen (hvis han sang på dansk).

Alt i alt er det en rigtig god EP Klaus og fuglene har indspillet. Musikken bliver spillet godt og vokalen passer til musikken og genren. Det virker som om de har fundet et rigtig godt samarbejde. Klaus har da også udtalt følgende om mødet med de fire musikere: ”For mig var det jo helt vildt. Jeg har spillet med rigtig gode musikere før, men at træde ind i et øvelokale med et band, der har spillet som en fast sammentømret enhed i mere end tyve år, det havde jeg aldrig prøvet. Jess, Jeppe, Palle og Kasper lytter til hinanden og spiller som en enhed, hvor alle ved, hvor de andre er på vej hen. Og så havde de masser af gode idéer til arrangementerne af de sange, jeg havde med. Det som bare skulle have været en aften for sjov blev til flere sjove aftener, og pludselig havde vi indspillet en håndfuld sange.” Musikken er produceret af Kasper Rasmussen og Johan Lei Gellert har stået for indspilningsprocessen.

Er du til dansksproget musik og kan du nikke okay til nogle af overstående inspirationskilder, så bør du helt sikkert tjekke denne EP ud. Som sagt synes jeg det er en rigtig god EP og jeg ser meget frem til at opleve bandet live en dag. De spiller i min hjemby (Hillerød) til oktober, så der vil jeg helt sikkert dukke op.
 
Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle EP'en udkom 26. april 2019.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com