Nye indlæg

Pectora - Untaken

Skrevet af Peter Letting
30-05-2019
Danske Pectora er ude med deres debut album Untaken, 3 maj 2019. Pectora har eksisteret siden 2013, og har nu samlet muskler nok til at udgive et helt album. Og muskler er der nok af. Albummet oser af fede riff og melodiske sange, og Pectora spiller med alle muskler.
 
Faktisk tænkte jeg flere gange, da jeg hørte albummet første gang, at det her kunne sagtens være et album som Metallica aldrig fik udgivet… Jeg synes flere gange undervejs, at jeg kan høre James Hetfield. Dermed ikke sagt at Kenneth lyder fuldstændig som James, men der er flere gange hvor der alligevel er en vis lighed i mine ører.

Pectora kommer fra Roskilde og består af 5 medlemmer: Kenneth Steen Jacobsen på vokal, Morten Nielsen på guitar, Søren Weiss Kristiansen på både guitar og backing vokal, Laurids Münier på bas samt Nicolas Kraunsøe Frandsen på trommer og backing vokal.

Hvis man som jeg, er vokset op med Judas Priest, Iron Maiden, Metallica og den slags, så vil jeg næsten garantere at Pectora vil falde ned i skuffen med ”Ja Tak” mærket.

Åbningsnummeret ”Untaken”, er måske mit yndlingsnummer på skiven. En klassisk metal basker, med et fedt guitar riff og en solid bund af bas og trommer med super variation og et godt tempo.

Pectora er ikke et af de der bands som kun spiller hurtigt. Faktisk er de fleste af numrene på skiven taget godt ned i tempo (det meste af tiden..), og selv om jeg er en sucker for tempo, så gør det ikke noget at man rent faktisk kan høre alle nuancerne i produktionen, og det er ikke svært at skille instrumenterne fra hinanden, samt opfatte de fine små finurligheder som ligger og lurer lige under overfladen.

Hvis jeg lige skal nævne endnu et nummer, så er ”The Arrival”, som lukker albummet, godt og vel tilbage til noget der minder om de gode gamle Black Sabbath toner. Et super velskrevet nummer, ligesom resten af skiven. Og selvom jeg ikke vil betegne Pectora som Prog Metal, så er dette nummer dog 7.10 minutter langt, og har en del rytme og stil skift undervejs, så der er måske alligevel en smule Prog Metal gemt i mulden omkring Roskilde.

Jeg kan kun anbefale Pectora, og de får 4,5 ud af 6 fra mig
 
Untaken udkom 3. maj 2019 via Mighty Music/Target Group..
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Pectora på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com