Nye indlæg

Bokassa - Crimson Riders

Skrevet af Peter Letting
11-07-2019
Norske Bokassa er ude med deres andet album som landede 21 juni 2019, og bærer titlen Crimson Riders.

Stil mæssigt er Bokassa en lidt blandet størrelse. De er egentlig udsprunget af en blanding af røvballe rock og punk, men jeg synes de har steppet op, med flere nuancer og variation på deres nye skive. Og jeg må hellere tilføje, at der bestemt ikke er noget galt med hverken røvballe rock eller punk, og deres rødder skinner da også igennem på den nye skive.

Jeg skulle lige høre albummet et par gange, men det er jo meget naturligt, og vænne mig til vokalen og det meget kor der anvendes på skiven. Men efter nogle gennemlyt, så synes jeg faktisk at de fleste af numrene er gode, men det er ”Vultures” som hænger fast i hjerneklappen, når lyden fra anlægget slukker. "Vultures" er sådan et nummer der nærmest har hit radio potentiale. Vokalen er lidt mere afdæmpet og mere clean, i forhold til resten af skiven, hvor den er langt mere råbende og skinger. Og så har Vultures et omkvæd der hænger fast, og som samtidig siger lidt om den rejse det er, at starte på noget nyt, og derefter følge det op med en to’er. Og som den sidste lille fodnote til "Vultures", så er der Sax med, hvilket jo klæder et hvert nummer..

Bokassa stammer fra Trondheim i Norge, og består af 3 medlemmer: Jørn Kaarstad, Olav Dowkes og Bård Linga.

I aften d. 11 juli 2019, varmer Bokassa op til Metallica i Telia Parken, og jeg er med i første række. Det bliver lidt spændende at høre hvad de norske drenge kan præstere på den helt store scene. Man må sige at når selveste Lars Ulrich roser ens arbejde til skyerne, så har man da fået et rygklap af de helt store, og jeg håber de 3 fyre er klar til at løfte opgaven.

Kigger man lidt på deres tekster og titler på numrene, så bevæger Bokassa sig lidt i film universet. Jeg kan forestille mig at ”Captain Cold One”, f.eks. skal henlede opmærksomheden på film ”helte” som Captain America, og sidste nummer på skiven med titlen ”Immortal Space Pirate 2: The Last Shredi”, er helt klart også noget space universe film agtigt, og lidt en parallel til Star Wars og Last Jedi. Mht. den sidste titel så måtte jeg lige tilbage på deres første album og kigge, og som forventet fandt jeg, ”Immortal Space Pirate”. Svært at lave en 2’er, hvis der ikke er en 1’er. Jeg giver Bokassa 4 ud af 6, og håber så at de sparker røv i Parken i aften
 
Crimson Riders udkom 21. juni 2019 via MVKA.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Bokassa på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com