Nye indlæg

Indian Cane - In Between

Skrevet af Jacob Jørgensen
21-07-2019
Aarhusianske Indian Cane er på gaden med deres første fuldlægde skive. Denne bærer titlen In Between. De debutterede i 2014 med epen Turning Point.

Lineup: Laura Lundfold (vokal), Johnny Kühn Jørgensen (guitar), Bjarne Roursgaard (guitar), Mikael Odder Nielsen (bas) og Rolf Alstrup (trommer).

Kendte ikke til bandet før,at jeg skulle gennemlytte denne skive. Ifølge en pressemeddelse der fulgte med, er de den bedst bevarede hemmelighed i den aarhusianske undergrund. Ja det tvivler jeg så på efter denne udgivelse,at de bliver ved med at være det. Bandet byder på noget skramlet og meget drømmende rock. Det skal forståes i en positiv mening.

Jeg spurgte bandet lidt til tekster og et par favoritsange. Fik fat i guitaristen Bjarne. Han fremhævede numrene "Right Now" og "Be A Man" som favoritter.

Teksterne handler om livets skyggesider, og de tanker man kan have, når djævlen på skulderen får lov at føre ordet. Hvilket der er mange, der helt sikkert ifølge mig kan nikke genkendende til mig inklusiv. Numrene bæres igennem af en både følsom, smuk, stemningsfuld og kraftfuld vokal.

Skiven indeholder 9 numre, hvor jeg efter nogle lytninger har fundet frem til mine favoritter. "Mama Don’t Pull That String So Tight", "Right Now" og "Hell Has No Fury".

Numrene generelt udvikler sig fra aflytning til aflytning, og jeg følte jeg hele tiden fandt noget nyt i dem. I min optik er et album tit mere holdbart, hvis det hele tiden udvikler sig, og man finder nye ting i numrene. Det er en meget fed og stemningspræget musik, som de får sat sammen her.

Hvis du som lytter vil prøve noget dansk og nyt, og hvor kraftfuld/følsom vokal går hånd i hånd,er det her et godt match til dig.

Man vil altid gerne sætte bands i genrebås og sammenligne dem med andre. Sammenligningen med andre kan jeg ikke komme på. Synes de er meget deres egne.

Alt i alt er det ifølge mig et solidt og gennemarbejdet stykke håndværk, de har leveret. Jeg kunne godt forestille mig,at de blev ret store, det håber jeg ihvertfald. Inden den endelige dom har jeg kun et krav, kom til Randers (Tante Olga, Cafe Hatten, Værket) og spil for os.
 
In Between er ude via Gateway Music.
 
(6 ud af 6)
 
Besøg Indian Cane på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com