Nye indlæg

Kris Barras Band - Light It Up

Skrevet af Calle
13-09-2019
For ca. halvandet år siden anmeldte jeg ”The Divine And Dirty” , som er det andet album fra engelske Kris Barras. Det var et album jeg var meget imponeret over. Nu er han så ude med sit tredje album, som har fået titlen Light It Up. Kris, som er tidligere MMA-fighter, har spillet guitar siden han var 6 år, hvor han fik sin første guitar af sin far. Selvom han havde en karriere indenfor kampsporten holdt han sit guitarspil vedlige. Det er jeg personligt ret glad for. Jeg synes helt sikkert, at dette album holder lige så meget som det forrige.

Light It Up består af hele 13 numre. Stilen er blues rock og inspirationskilderne tæller bl.a. The Rolling Stones, Stevie Ray Vaughn og Gary Moore, men også ”nyere” kunstnere som Joe Bonamassa og Kenny Wayne Shepherd. Og så synes jeg også jeg kan høre lidt inspiration fra Richie Sambora (tidligere Bon Jovi guitarist). Det kommer til udtryk i sange som ”Rain”, ”Let The River Run” og ”Pride Is Forever”. Her lyder både melodierne og vokalen meget i retning af Richie Sambora, som han lyder på sine solo albums.

Overordnet set er det 13 rigtig gode numre Kris har skrevet og indspillet med sit band. Melodierne er godt bygget op og så er de fængende og meget catchy. Der er også mange fede guitar riffs spredt udover hele albummet. Samtidig er der en god variation i numrene og der er både uptempo sange og de mere stille af slagsen. De sange jeg vil fremhæve, er åbningsnummeret ”What You Get” samt ”Vegas Son” og ”Ignite (Light It Up)”. Derudover synes jeg også rigtig godt om førnævnte ”Rain”, som hører til blandt de mere downtempo sange på albummet.

Set i forhold til forrige album (og Kris’ første album ”Lucky 13”), så er dette album måske en anelse mindre ”beskidt”. Men det gør bestemt ikke albummet dårlige. Bluesen er stadigvæk tilstede på albummet og der er en enorm god energi i musikken. Det er et rigtig velspillet album og jeg finder ingen fyldnumre blandt de 13 sange.

De øvrige musikere er de samme som på det forrige album, og udover Kris på guitar og vokal, så består bandet af Elliott Blackler (bas), Will Beavis (trommer) og Josiah J Manning (keys). Sidst nævnte er også producer på albummet. Det er indspillet i Momentum Studios i Plymouth, England.

Kender du Kris Barras i forvejen, så kan du roligt investere i dette album. Hvis navnet er nyt for dig, så vil jeg klart anbefale at du tjekker Light It Up ud. Jeg er stadigvæk fan og håber snart at få muligheden for at opleve bandet live.
 
Light It Up udkommer 13. september via Provogue/Mascot Label Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Kris Barras Band på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com