Nye indlæg

Before Fire - Before Fire (EP)

Skrevet af Calle
16-09-2019
Before Fire er et københavnsk band, som blev dannet i 2016 af de to venner Konrad Liam (guitar) og Tobias Hahn (trommer). For to år siden udgav de en EP med titlen ”Temper Of Two”, som jeg anmeldte her på siden. Siden dengang har bandet fået ny forsanger og ændret lidt på deres stil. Derfor har de valgt at fjerne den tidligere EP fra diverse streaming tjenester og kalde denne nye EP for deres debut. Den nye sanger hedder Mathias Bang. Udover ændringen i besætningen, så har bandet taget et stort skridt og valgt at flytte permanent til London for at følge deres drømme.

Before Fire EP’en består af fem sange, hvoraf de fire af sangene har været udgivet løbende som singler. Stilen vil jeg betegne som 70’er-inspireret rock, men med en moderne sound. Skal jeg sammenligne Before Fire med andre kunstnere, så er de navne jeg først tænker på bands som RavenEye, The Temperance Movement og The Parlor Mob.

Der er en rigtig god energi i sangene. Dette gør sig bl.a. gældende i sange som ”Dead Eyes” og afslutningsnummeret ”Are You Listening?”. Den sang jeg synes har mest groove er ”Look My Way”. Efter min mening et af de bedste numre på EP’en. Men bandet viser også, at de kan gå lidt ned i tempo. Det gør de i sangen ”Who’s To Blame”, som har en fed bluesy feeling over sig. Og det fungerer også ret godt. Alt i alt synes jeg det er fem gode sange bandet har indspillet.

Jeg synes de her unge fyre gør det ret godt. Og så synes jeg det er ret frisk gjort at flytte teltpælene til London. Men efter min mening har bandet en ret international sound, så måske har de en større chance for at breake derovre. Jeg ønsker i hvert fald bandet held og lykke.

Har dette fanget din interesse og lytter du til nogle af ovennævnte bands, så tror jeg godt du vil kunne lide Before Fire. Giv dem et lyt !!
 
Before Fire (EP) udkom den 23. august 2019.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Before Fire på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com