Nye indlæg

Tainted Lady - Sounds Like Freedom//Feels Like War

Skrevet af Calle
17-12-2019
For godt og vel 2 ½ år siden anmeldte jeg debut albummet ”How The Mighty Have Fallen” fra det danske rock band Tainted Lady. Nu har bandet så sendt deres andet fuld længde album på gaden og det vil jeg her give et par ord med på vejen. I modsætning til forrige album, så har bandet selv udgivet dette album, som de har givet titlen Sounds Like Freedom // Feels Like War.

Bandet har stadigvæk hentet en del af deres inspiration i 70’erne og 80’ernes hard rock, men denne gang har de også taget lidt 60’er folk inspiration med i sangskrivningen. Her tænker jeg bl.a. på en sang som ”Hey Mr. Music Man”.

Albummet består af 10 sange og udover ovennævnte sang, så vil jeg fremhæve åbningsnummeret ”Seven Billion Souls” samt ”Building A Machine” og ikke mindst ”Down To The River” som mine favoritter. Og så kommer man heller ikke uden om ”Kiowa Warrior”, som handler om de faldne Vietnam soldaters sjæle, der har svært ved at finde fred. Men alt i alt er det ti gode og meget varierede sange bandet har skrevet og indspillet. Ved første gennemlyt kan det måske godt virke som om bandet ikke helt kan finde ud af i hvilken musikslask retning de skal gå, men det ændrer sig efter flere gennemlytninger.

Overordnet set synes jeg det virker som om bandet har lagt meget energi i musikken og sangskrivningen og ikke mindst deres tekster. De handler om de ting bandet finder vigtige i verden omkring os. Samtidig er teksterne på mange områder rimelig ”mørke”.

Bandet spiller rigtig godt og sanger Michael Catton’s stemme passer perfekt til bandets musik. Udover Catton så består bandet af Jonatan Shoshan (guitar), Anders Frank (guitar), Daniel Bach (bas) og Fred Over (trommer). Det er samme besætning som på det forrige album, hvilket i mine øjne betyder, at bandet medlemmer passer godt sammen og har den samme musikalske vision.

Sounds Like Freedom // Feels Like War er blevet til i samarbejde med musiker og producer Søren Andersen i Medley Studiet i København. Og det samarbejde lader til at være rigtig godt, for det var også ham bandet brugte på debut albummet. Lyd og produktion fejler ikke noget. Jeg synes albummet har en vis live feeling over sig, hvilket klæder bandet godt.

Tainted Lady er efter min mening vokset som band og deres sangskrivning er blevet endnu bedre. Så jeg kun varmt anbefale, at man som ægte rock fan tjekker dette album ud.
 
Sounds Like Freedom // Feels Like War udkom 22. november 2019.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Tainted Lady på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com