Nye indlæg

Chronicle - Demonology

Skrevet af Peter Letting
03-04-2020
Danske Chronicle (fra Frederikshavn) er ude med deres andet album som landede 27/3-2020. Albummet har fået titlen Demonology.

Skiven indledes med en monolog, med hvad der slår mig som en aldeles sur gammel mand, og måske er han ikke så gammel endda. Men sur, DET er han i hvert fald, og han VED det.

Fra første strofe i første nummer ”They Have Returned” kan jeg mærke at det her går helt galt, og jeg kan li’ det. Det er speed / tonser død i højeste gear, og med den ondeste hæse, hvislende vokal. Chronicle er et af de bands der spiller så hurtigt, at jeg ind imellem føler at de falder over takten, men det gør de ikke. De holder den, og de holder den fast.

Jeg er vild med trommespillet, de mange fills, de små finurlige krumspring på Tammer og bækkener, tempoet og de fede rytmeskift. Jeg vil ikke kalde det progressivt, og alligevel er det engang imellem skævt og bestemt ude af ”nogens” comfort zone, men jeg er begejstret.

Også guitar spillet er værd at bemærke. Jeg synes Chronicle formår at komponere nogle lækre guitar riffs og harmonier, som ikke blot skal gå vanvittigt hurtigt, men samtidig skal swinge og lyde lækkert i lytterens ører. Og bassen skal naturligvis ikke glemmes. Der er faktisk nogle RET lækre bas rundgange, og bunden bliver holdt pænt tight i samarbejde med rytme sektionen på gryderne 😊.

Selv vokalen, som ligger lidt udover mit ”normal” område, er faktisk vel afstemt med musikken, passer godt ind i stemning og aggressivitet, og er ikke ødelæggende for den gode melodi, som den nogen gange kan være i denne genre. Så også her er jeg ovenud positiv.

Bandet er startet i 2012 og består af 4 medlemmer: Lars Bo Nepper på guitar og vokal, Jari Sielemann Holopainen på trommer, Sebastian Skousgaard på guitar samt Jacob Wammen på bas.

Jeg kan godt lide tempoet, og når det er lidt skævt. Derfor tror jeg også at mit yndlingsnummer på skiven må være ”Living Hellscape”, som indledes med en fin lille guitar intro, for derefter at gå bersærk . Nummeret er dog skarpt forfulgt af både ”Perpetuation of Addiction” samt ”Taxidermic Divinity”, og faktisk er der ikke rigtig nogle numre på skiven som jeg IKKE kan lide, eller finder mindre spændende.

Så alt i alt en fed oplevelse at lægge ører til en god gang dansk Frederikshavner metal, og med håbet om at de der spillesteder, snart får lov at åbne op for en god gang headbanging, så står Chronicle bestemt meget højt på listen over live-acts, som jeg bare MÅ opleve…Jeg giver Demonology 5,5 ud af 6 og horn herfra \m/
 
Demonology udkom 27. marts 2020 via Mighty Music/Target Group.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Chronicle på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com