Nye indlæg

Wayward Dawn - Haven Of Lies

Skrevet af Peter Letting
12-05-2020
Danske Wayward Dawn har begået endnu et album med titlen Haven Of Lies. Albummet udkom 10 april 2020

Når man taler om Skanderborg, så tænker mange på Smuk Fest. Men når man taler om det smukke ved døden og dødsmetal fra Skanderborg, så tænker man Wayward Dawn, eller det gør jeg da i hvert fald fra og med nu, hvor jeg har hørt deres nye album.

Wayward Dawn tæller 4 medlemmer: Rasmus Johansen på guitar og vokal, Kasper Szupienko Petersen på bas og vokal, Jakob Kristensen på guitar og Lukas Nysted på trommer.

Haven Of Lies er bandets andet album siden de begyndte i 2015, og indimellem album produktion og sangskrivning, har de optrådt adskillige gange på de danske scener rundt omkring. Desværre har de gået min næse forbi, men det skal jeg da have lavet om på.

Albummet starter meget traditionelt med en lille intro på godt 1 minut, hvor vi som menneskehed lige bliver mindet om at vi skal være mere ”human”. Allerede på første nummer er stemning og klang trukket helt i kælderen, men der er stadig godt tempo på. Vokalen er skiftet ud på det nye album, og efter at have lyttet til et par af de tidligere numre fra forrige album, så mener jeg faktisk at vokalen er blevet bedre på det nye album. Den tiltaler i hvert fald mig mere.

Vildskaben og ondskaben fortsætte ufortrødent igennem de næste numre, og selvom der i dødsmetal genren hersker en vis form for kaos, så er Wayward Dawn rigtig gode til at tøjle dette kaos, og får det hele til at virke rigtig kontrolleret og vel organiseret.

5. nummer ”Bliss” er en lækker lille instrumental ting på akustisk guitar og med tilføjelse af et rigtigt 70’er agtigt orgel akkompagnement, så tankerne ledes hen på noget tidlig Deep Purple… Det har ikke meget med dødsmetal at gøre, men det er alligevel lækkert…

Der bliver igen skruet op for aggressiviteten og tempoet, og specielt i nummeret ”Ridicule” spiller Wayward Dawn for alvor på nogle lidt aparte rytmer, som bidrager til at jeg husker nummeret bagefter.

Jeg har hørt albummet sammen med min søn på 22, og som han sagde: ”Dem kan du sq godt give en god anmeldelse”, så jeg giver Wayward Dawn 5 ud af 6
 
Haven Of Lies udkom den 10. april 2020 via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Wayward Dawn på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com