Nye indlæg

Mike Tramp - Second Time Around

Skrevet af Calle
14-05-2020
Den danske rock nomade Mike Tramp er ude med et nyt album. Det har fået titlen Second Time Around. Forklaringen bag den titel skal findes i sangene. De har nemlig været udgivet tidligere på albummet Mike Tramp & The Rock ’n’ Roll Circuz fra 2009. Dengang udkom albummet på et andet selskab og blev kun udgivet i Danmark. Tramp har sidenhen følt, at sangene kunne være lavet en smule anderledes. Dermed ikke sagt, at han ikke kunne lide det færdige resultat dengang. Men det har altså resulteret i dette album, hvor 10 af de 12 sange fra førnævnte album har fået en lille justering og tilføjelse hist og her.

Personligt har jeg altid været fan af Mike Tramp (også hans solo albums) og jeg synes rigtig godt om ”Rock ’n’ Roll Circuz” albummet da det udkom. Og sangene er bestemt ikke blevet dårligere i ”anden omgang”. Jeg synes stadigvæk de holder, selvom de har mere end 10 år på samvittigheden. Nogle af sangene er endda skrevet endnu længere tilbage i tiden. F.eks. en sang som ”When She Cries”. Den skrev Mike tilbage i 2005 hvor hans datter blev født. Sangen, som har en meget personlig tekst, slutter albummet af og den hører til blandt mine personlige favoritter på albummet. Andre sange jeg vil fremhæve, er den super catchy sang ”Come On”, den Thin Lizzy-inspirerede ”Between Good And Bad” og rockeren ”No Tomorrow” samt åbningsnummeret ”All My Life”. Sidst nævnte er en super god rock sang, som efter min mening er den perfekte sang at starte albummet med. Og så skal man ikke glemme ”The Road”, som er en mid-tempo sang med en god melodi og tekst. Men alt i alt er de 10 rigtig gode sange Mike har skrevet.

Jeg har altid været fan af Mike’s måde at skrive tekster på. De er ofte meget personlige og fortæller om hans mange år på musikkens landevej samt de udfordringer dette kan give i forhold til familielivet. Dette er også tilfældet på disse sange. Melodierne er forholdsvis ligetil, men de er samtidig rimelig fængende. Jeg har altid syntes Mike har formået at skrive sange, som rammer en på den ene eller anden måde. Det kan enten være de personlige tekster eller den gode melodi.

Musikerne på albummet er, udover Mike selv på vokal og guitar, Claus Langeskov på bas, Morten Hellborn på trommer, Oliver Steffensen på guitar, Emily Garriock på kor, Søren Andersen på guitar og keyboard og Lars Rahbek Andresen på piano på ”Highway”. Hovedparten af albummet er optaget af Søren Andersen i Medley Studiet i København. Han har også produceret albummet sammen med Tramp. Som noget af ”tilføjelsen” på det nye album er bl.a. Jay Boe på hammond orgel og Marcus Nand på 12 strenget akustisk guitar samt solo på ”Back To You”, som også er en rigtig catchy rock sang.

Som Tramp udtaler det: ”Jeg er stolt af disse sange. De er som mine andre albums og 100% repræsentation af, hvem Mike Tramp er. Hvis aliens kom ned på jorden og hentede Second Time Around som det første Mike Tramp-album, de hørte, ville jeg være virkelig stolt og overbevist om, at alt mit DNA ville være i dette album”. Og det vil jeg give ham ret i. Dette er et rigtig godt album, som viser hvem Mike Tramp er. Da denne anmeldelse blev skrevet, lå albummet nr. 1 på vinylhitlisten i Danmark, så andre må have samme holdning som mig.
 
Second Time Around udkom den 1. maj 2020 via Target Records.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Mike Tramp på Facebook her

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com