Nye indlæg

Det Sidste Orkester - Ungdomstungsind Tur/Retur

Skrevet af Calle
11-06-2020
Det Sidste Orkester er et band fra København, som blev dannet i 2017. Bandet består af Mikkel Ferup Andersen (vokal), Asbjørn de Meza Jensen (guitar og vokal), Mads Ryberg (guitar), Michael Guldberg (bas og vokal) og Anders Skovgaard (Trommer). Jeg kendte først til bandet, da de sendte mig dette album med henblik på anmeldelse. Ungdomstungsind Tur/Retur er bandets debutalbum.

Og det er jo altid spændende, at få musik med et band man intet kender til i forvejen. Man ved aldrig helt hvad man kan forvente. I mailen stod der: Det er dansksproget rock, men også med flere genreafstikkere over i hardrock. Min første tanke var derfor – uha det lyder spændende. Nu har jeg så lyttet til albummet et par gange og jeg synes faktisk det er yderst spændende og anderledes end hvad man normalt høre. Genremæssigt er de svære at placere og sætte i bås.

Musikken bliver spillet godt og sangene er godt skruet sammen. Der er gode temposkift i sangene og man bliver på intet tidspunkt ”lullet i søvn”. Melodierne er velskrevne og sangene har nogle gode mindeværdige omkvæd. Dog skal man lige vænne sig til vokalen. I hvert fald for mit vedkommende. Og det gælder ikke kun forsangerens vokal, men også når der synges flerstemmigt. Men når man så har lyttet til albummet et par gange, så begynder det at give mening med vokalen. Og så passer den faktisk godt til musikken og den adskiller sig fra andre vokaler man ofte høre indenfor rocken. Der bliver også leveret flere gode guitar riffs på albummet.

Ungdomstungsind Tur/Retur består af 8 sange + en intro til selve albummet samt introer til to af sangene. Teksterne bevæger sig indenfor emner som depression, selvmordstanker, religion og andre personlige områder og de er alle skrevet af bandets guitarist og korsanger Asbjørn. Man fornemmer virkelig at han har noget på hjertet, som han gerne vil fortælle lytteren. Selvom det er alvorlige emner, så bliver de leveret med en vis humor og selvironi.

De sange jeg vil fremhæve, er albummets længste nummer ”Markiser” samt det rimelig rockede nummer ”Rodehoved” og åbningsnummeret ”Dørmand”. Og faktisk også en sang som afslutningsnummeret ”Udslag”. Alt i alt er det 8 gode sange bandet har indspillet.

Ungdomstungsind Tur/Retur er indspillet af bandet selv hvorefter det er blevet mixed af Søren Henner og masteret af Jørgen Knub. Jeg synes der er en god lyd på albummet. Bandet har ikke noget pladeselskab i ryggen og har derfor udgivet albummet selv.

Dette er et dejligt forfriskende album og jeg kan varmt anbefale at man tjekker det ud. Jeg er i hvert fald blevet godt underholdt.
 
Ungdomstungsind Tur/Retur udkom den 1. maj 2020.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com