Nye indlæg

Hawkings Black Circus - Studies

Skrevet af Calle
07-07-2020
Hawkings Black Circus er et forholdsvis nyt band på den danske rockscene, men medlemmerne er nogle erfarne folk. De har tidligere spillet sammen i bandet Delete The Junk og nogle af medlemmerne har været med i Whiteburst og Chainfist. Bandet er fra Slagelse og består af Jens John Jacobsen (vokal), Kenni Heicker (bas), Arngrim Jacobsen (guitar) og Jesper Heidelbach (trommer). Oprindeligt mødtes de fire mænd i øvelokalet for at spille gamle numre, men det endte med at blive til 10 nye sange og albummet Studies. Der er dermed Hawkings Black Circus’ debutalbum.

Musikken er svær at placere og putte i en bestemt bås, men inspirationen lyder i mine ører til at komme fra 90’ernes alternative rock og heavy. Men jeg synes helt sikkert, at bandet har deres egen sound. Måske hænger det sammen med, at bandets medlemmer til dagligt også beskæftiger sig med musik indenfor så forskellige genre som pop, folk og dødsmetal.

På trods af at albummet består af 10 sange, så har det kun en spilletid på 36 min. Altså er det 10 forholdsvis korte sange bandet har indspillet. Men det gør bestemt ikke noget, for det er nogle gode sange. Der er en rigtig god energi i sangene og melodierne er godt skruet sammen. Samtidig er der en tilpas variation og kvalitet i numrene og bandet virker solidt og sammenspillet.

Ud af de 10 sange vil jeg fremhæve ”Waves Of Madness”, ”Fly” og åbningsnummeret ”No” som de bedste sange på albummet. De er bygget godt op, har mindeværdige omkvæd og så har de nogle fede riffs. Samtidig var det de sange der fangende min opmærksomhed mest allerede ved første gennemlyt.

Studies er indspillet i Dead Rat Studios med Jacob Bredahl bag knapperne. Efter min mening et godt valg af producer. Han får musikken til at lyde meget autentisk uden at blive alt for poleret, hvilket klæder musikstilen rigtig godt. Instrumenterne bliver spillet godt og vokalen passer glimrende til musikken. Alt i alt virker det som et helstøbt album.

Er du til rock der rykker og som bliver leveret af nogle kompetente musikere, så tjek dette album ud. Jeg synes i hvert fald godt om bandets energi.
 
Studies udkom den 15. maj 2020.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com