Nye indlæg

John Petrucci - Terminal Velocity

Skrevet af Peter Letting
23-09-2020
John Petrucci har udgivet et album med navnet Terminal Velocity. Albummet udkom 28/8-2020.

Petrucci er en af mine absolutte guitar guder og jeg har fulgt ham siden jeg første gang opdagede Dream Theater for ca 20 år siden. Sammen med ham, på trommerne i Dream Theater sad dengang, en mand ved navn Mike Portnoy, og ham blev jeg nærmest ligeså betaget af. Da jeg dengang begyndte at grave lidt i deres bagkatalog opdagede jeg Liquid Tension Experiment, som er et progressivt instrumental samarbejde med netop de 2 herrer, samt Jordan Rudess på keyboard og Tony Levin på bas, og siden da har jeg i mine fantasier, drømt om at Petrucci og Portnoy ville gøre det igen, og skabe noget sammen.

Og nu skete det. Albummet Terminal Velocity er godt nok udgivet med John Petrucci som ”ejer” af albummet, men han har fundet sammen med min trommehelt Mike Portnoy igen, og efter min mening burde de 2 ALTID spille sammen. De klæder bare hinanden SÅ fantastisk. Det skal naturligvis nævnes at Dave LaRue er med på bas, og Dave er skam ikke Hr. HvemSomHelst. Han har spillet med både Joe Satriani, Steve Morse, Planet X og mange flere..

Nå, men tilbage til Terminal Velocity som består af 9 progressive instrumental numre på samlet set 55 minutter. Man skulle måske mene, at man efter 55 minutters instrumental musik, har fået rigeligt, men nej, man sætter bare nålen i rillen igen, og kører forfra igen og igen og igen…. Den her skive har så mange nuancer og finesser, så man bare er nødt til at høre den MANGE gange, for at få det hele med.

Det er på en måde svært at beskrive forløbet på denne skive, men der sker hele tiden noget nyt. Stemningen eller rytmen tager en drejning, der fyldes ind med lidt spansk guitar, tempoet skrues op i f.eks ”Gemini”, hvor gribebrættet er rødglødende, som i Joe Satriani-hurtigt, eller ned som i ”Out Of The Blue”, hvor vi nærmest er helt nede i Gary Moore-slow-blues.

Det er som om hele skiven er en historie uden ord, men fortalt på stemning og følelser, og den ene skæring står ikke rigtig alene, men hører på en måde sammen med den forrige OG den næste. Derfor er det fantastisk svært at nævne et enkelt nummer som et favorit track. Jeg kan bare sige at John Petrucci og Mike Portnoy til stadighed vil være 2 af de lysende stjerner på min rock / metal himmel, og for min skyld må de gerne komme med en 2’er i nær fremtid 😊 Klart 6 ud af 6. Det bliver sq ikke meget bedre i min bog
 
Terminal Velocity udkom 28. august 2020 via Napalm Records.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com