Nye indlæg

Sneglefeber - Sneglefeber (EP)

Skrevet af Calle
26-09-2020
Sneglefeber – Det ord blev jeg nød til at slå op på nettet. Hvorfor? Jo fordi jeg ud fra presseskrivelsen fik opfattelsen af, at et af bandmedlemmerne har været inficeret med denne ”sygdom”. På nettet står der: Sneglefeber, (schistosomiasis eller bilharziose) er en infektion med blodikter (schistosoma-orm), som lever i blodkar omkring tarm eller blære. Det lyder bestemt ikke rart. Men det er altså herfra bandet har taget deres navn. Bandet kommer fra Aarhus og de nye på den danske musikscene. Bandet består af Andreas (bas), Genrik (guitar/vokal), Holgeroth (guitar/vokal) og Peter (trommer). Denne EP er deres debut.

Stilen er tons tung doom tilført lidt sludge metal. Og her må jeg indrømme, at jeg er lidt på gyngende grund. Det er ikke en genre jeg har lyttet specielt meget til. Men det er altid fedt at ”prøve kræfter” med noget nyt og spændende. Og spændende, det er Sneglefeber helt bestemt. Bandet er bl.a. inspireret af bands som Neurosis of Sleep.

Jeg måtte lige lytte et par gange til sangene før de fangede mig ordentligt. For ved første gennemlyt var musikken i mine ører meget ensformig. Og selvom sangene kører i den samme tunge rytme hele vejen igennem, så lyder det faktisk ret fedt. Det er nerve i musikken og jeg synes det holder hele vejen.

Selve EP’en består kun af 4 sange. Men de har til gengæld en samlet varighed på ca. 40 minutter. Musikken bliver leveret godt og der er virkelig mange tunge riffs i sangene. Bassen er tunet ned, hvilket giver musikken en enorm bas-tung lydmur. Vokalen lyder meget black-metalagtig, hvilket normalt ikke er noget for mig. Men i det her tilfælde, så synes jeg faktisk den passer godt til musikken. Jeg vil ikke fremhæve enkelte sange, da jeg synes de gør sig bedst som et samlet værk.

Sangene er indspillet i Folkes garage april 2019. Det er mixet af André Bugge i Mycelium Moss studio og mastereret af Emil Thomsen i ET studio. Lyd og produktion er som den skal være.

Det bliver interessant at følge Sneglefeber fremover. Jeg er ret sikker på, at de nok skal finde deres rette plads på den danske metalscene. Er du fan af denne type musik, så synes jeg helt bestemt, at du skal tjekke denne EP ud.
 
Sneglefeber udkom den 4. september 2020 via Kør Firs Records.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com