Nye indlæg

Boys From Heaven - The Great Discovery

Skrevet af Calle
19-10-2020
Boys From Heaven – hvem er det og hvilken størrelse har vi med at gøre? Jo det er såmænd et 7 mand stort orkester med base i København. Medlemmerne er Mads Noyé (keyboards), Mads Schaumann (guitar og vokal), Søren Viig (trommer), Chris Catton (lead vokal), Esben Christensen (guitar), Jonas Klintström Larsen (saxophone) og Andreas Valentin Berg (bas og vokal på albummet). Den permanente bassist er Morten Bille. Bandet har en EP fra 2017 på samvittigheden, men The Great Discovery er bandets debut fuld længde album.

Bandet spiller AOR og inspirationen er hentet i slut 70’erne og 80’erne. Vi taler bands som Toto, Foreigner, Bosten og Journey. Bandets medlemmer er alle i starten af 20’erne, så de var ikke engang født da disse bands toppede hitlisterne verden over, men derfor kan man jo godt lytte til musikken fra den tid. Og nu vi er ved bandmedlemmernes forholdsvis lave alder, så må man godt nok sige, at de spiller som om de var garvede musikkere. De levere alle i topklasse, det være sig både guitar, bas, keyboard og ikke mindst saxofonen. Og når man så samtidig har en sanger som Mr. Catton, så kan det ikke gå galt. Han stemme er som skabt til musik indenfor denne genre. Derudover findes der flere gode guitar soloer og elegante saxofonpassager gennem hele albummet.

The Great Discovery består af 13 numre. Heraf er der en kort indledning på albummet i form af nummeret ”The Ascent” og et mindre intermezzo midt på pladen i nummeret ”Only Child”. Resten af numrene er bund solide rock sange, som kommer dryssende i en lang perlerække. Her vil jeg især fremhæve sange som ”Convictions”, ”Old Days”, ”Worlds Apart” og ikke mindst ”Green Fields”. Jeg kunne have nævnt flere af de andre numre, men i stedet for at remse alle sangene op, så vil jeg bare sige, at alt i alt er det et rigtig fedt album med lutter gode sange. Der er down-tempo sange, der er up-tempo sange og så er der samtidig en tilpas god variation i musikken. Det er 50 minutter hvor du bestemt ikke bliver lullet i søvn eller kommer til at kede dig.

Bandet har selv produceret albummet og Catton har stået for mixing. Her kan man også bare sige, at resultatet er rigtig godt. De har virkelig formået at fange essensen af 80’ernes AOR og samtidig fundet en moderne sound.

Boys From Heaven er uden tvivl det band i Danmark, som gør sig bedst indenfor denne genre. Jeg kan i hvert fald ikke lige komme på andre. Så er du til utrolig velspillet og velproduceret Album-Oriented Rock, så bør du tjekke disse unge fyre ud. Jeg er i hvert fald fan, hvis nogen skulle være i tvivl. Og som en lille bonus info kan jeg da også lige nævne, at får du muligheden for at se bandet live, så gør det.
 
The Great Discovery udkommer den 23. oktober 2020 via Target Records.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com