Nye indlæg

Först Til Sidst - Först Til Sidst (EP)

Skrevet af Calle
29-12-2020
Kan man tage nogle melankolske elektroniske soul sange og lave dem om til ROCK sange? Det er i hvert fald hvad danske Först Til Sidst har gjort. Og fungere det så? Ja, det synes jeg faktisk det gør. Men mere om det senere. Først lidt om bandet. Först Til Sidst er et ”nyt” band, som består af fire voksne mænd, der i slut 80’erne/start 90’erne havde et teenage metal band med navnet Eidetic. Det band var fra Esbjerg og de nåede vist nok kun at indspille nogle demoer. Det er ikke et band som jeg havde kendskab til før nu. De fire mænd er Jonas Rendbo (vokal), Michael Rasmussen (guitar), Jacob Gravlund (bas) og Peter Larsen (trommer). Og så tror jeg faktisk også den kendte producer/musiker Jacob Hansen var en del af bandet. Han er nu ”erstattet” af Kennet Kærslund Lauridsen (guitar).

Nu tilbage til de fem sange, som denne EP består af. De blev oprindeligt indspillet og udgivet af sangeren Jonas tilbage i 2015. Men dengang var det dansksprogede elektroniske soul sange. Nu er sangene så blevet ”oversat” til rock sange og har dermed fået tilføjet nogle tunge rock guitar riffs og nogle mere aggressive trommer. Og så er der samtidig tilføjet nogle gode guitarsoloer. Havde jeg bare lyttet til de fem sange uden at vide, at de havde været indspillet tidligere, så havde jeg sikkert lyttet til dem med andre ører. Men jeg blev nødt til lige at tjekke de oprindelige versioner ud, så jeg kunne danne mig et indtryk af forskelen. Jeg må ærligt indrømme, at jeg var lidt skeptisk. Her skal det så siges, at jeg ikke synes om de elektroniske soul sange (sorry Jonas), men til gengæld synes jeg bandet har ramt meget godt plet med disse mere rockede versioner af sangene. Det hænger måske sammen med, at jeg er rockfan og ikke den store fan af elektronisk soul.

Generelt er sangene rimelig catchy og melodierne er fængende. Sangene har nogle mindeværdige omkvæd og så synes jeg guitararbejdet fungerer ret godt. Derudover er der som sagt et par gode guitarsoloer på EP’en. Det er bl.a. i sangene ”Langt Fra Her” og singleudspillet ”Undskyld”. Begge to ret gode sange, hvor sidst nævnte er min favorit på EP’en. Den fangende min opmærksomhed allerede ved først gennemlyt, hvorimod de andre sange lige skulle have et par spin mere, før de satte sig fast. En tredje sang jeg vil fremhæve, er titelnummeret ”Först Til Sidst”. Den har et fedt riff og variere fint i tempo. Men alt i alt er det fem gode sange bandet har indspillet.

Musikken er indspillet, mixet og masteret af Boe Larsen i Millfactory Studio i København. Lyd og produktion er som den skal være. Selvom musikken til tider er forholdsvis tung og rocket, så passer den godt til Jonas’ lyse vokal.

Jeg synes jeg har lyttet til (og anmeldt) en del nye dansksprogede rockbands i 2020. Og Först Til Sidst er endnu et til samlingen. I de fleste af tilfældene har jeg været ret positiv og det er jeg også med dette band. De gør det godt og deres sange er catchy, og man ikke kan undgå at rocke med. Så vil du prøve kræfter med endnu et nyt dansksproget rockband, så bør du helt sikkert give Först Til Sidst et lyt.
 
Först Til Sidst udkom den 11. december 2020 via Jonas Music.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com