Nye indlæg

Andy Watts - Supergroove

Skrevet af Calle
25-03-2021
Andy Watts er en blues-rock guitarist fra Israel. Han har bl.a. optrådt og spillet med Joe Louis Walker, Kenny Neal, Johnny Winter og Rick Estrin. Flere af dem er kommet til Israel for at optræde eller indspille sammen med ham. Han er den største blues-rock guitarister i sit hjemland, men har også spillet live i både Europa og England. Hans band består af hele 9 mand og udover, bas, guitar og trommer, så bliver der spillet på både trompet, saxofon og trombone. Så vidt jeg kan se, så er denne plade Andy’s andet fuld længde album. Hans første album ”Blues On Fire” udkom i 2018. Men Supergroove er mit første kendskab til Andy.

Albummet består af 10 sange, hvor halvdelen af sangene er skrevet af Andy selv, mens de resterende sange er cover versioner af sange indspillet og sunget af nogle af hans egne inspirationskilder. Heriblandt er bl.a. Freddie Kings ”Pack It Up”, Joe Louis Walkers ”Blues Of The Month Club” og Peter Greens “Supernatural”. Det var ikke sange der lige sagde mig noget, men jeg har nu lyttet til deres versioner. Og her må jeg sige, at Andy gør det godt og giver sangene nyt liv.

Supergroove er et rigtig godt blues-rock album, hvor der også er blevet plads til lidt funk og R&B, hvilket giver sangene lidt ekstra kant. Melodierne er godt skruet sammen og tempoet er varieret. Det gælder både coverversionerne og Andys egne kompositioner. Derudover er Andy en solid guitarist og han har en rå, sprød og sjælfuld lyd. Og hans musikere gør det bestemt også godt. Musikerne på albummet er: Eyal Kleinog og Matan Mochiach på keyboards, Ioram Linker på saxofon, Gregory Rivkin på trompet, Moran Bar-On på trombone, Ilan Hillel og Tom Mochiach på bas og Tom Bollig på trommer. Derudover spiller Coastin Hank harmonika på to sange. Det er ikke folk der siger mig noget, men det behøver de jo heller ikke for at være gode. Derudover skal man ikke glemme diverse gæstesangere, som også gør det rigtig godt. De tæller bl.a. den amerikanske R&B/soulsanger Roy Young og de to ovennævnte sangere Joe Louis Walker og Eliza Neals, samt de to israelere Danny Shoshan og Gadi Altman.

Af de 10 sange der er på albummet, vil jeg fremhæve ”Living Hand To Mouth”, uptempo sangen ”Straight Shooting Woman” og ”Don’t You Let Me Down”. Sidst nævnte er en coverversion af en sang fra det israelske band Jericho, som havde Danny Shoshan som sanger. Derudover synes jeg også ret godt om blues-balladen ”Burning Deep”, som har Joe Louis Walker på vokal. Men overordnet set synes jeg sangene holder og der er ikke nogen af dem der falder igennem.

Andy og ovennævnte Kenny Neal havde ved en tidligere begivenhed en rigtig god kemi både musikalsk og internt. Det resulterede i et samarbejde og de producerede albummet sammen. Det foregik i Ozen Muzikalit i Ma’abarot i Israel. Resultatet er blevet rigtig godt. Albummet har en god lyd og er velproduceret. Samtidig er albummet også udgivet på Kenny’s eget label Booga Music i samarbejde med VizzTone Label Group.

Som sagt er dette et solidt og varieret album med en god omgang sjælfuld blues-rock. Så er du fan af denne genre, så bør du tjekke Andy Watts ud.
 
Supergroove udkom den 30. september 2020 via Booga Music/VizzTone Label Group.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com