Nye indlæg

Paranorm - Empyrean

Skrevet af Peter Letting
30-03-2021
Svenske Paranorm har udgivet et album med titlen Empyrean, 26/2-2021, så det ligger allerede klar på diverse tjenester.

Paranorm er grundlagt 2007 i Uppsala og består af 4 medlemmer: Markus Hiltunen på guitar og vokal, Fredrik Kjellgren på guitar, Marcus Blom på bas, og nyeste medlem i gruppen, Samuel Karlstrand på trommer.

Det er altid spændende at modtage ny musik fra Sverige, for der er godt nok kommet meget godt ud af Sverige på metal scenen igennem årene.

Paranorm spiller i speed / dødsmetal genren og jeg er faktisk ret begejstret for sangskrivningen og den instrumentale del af skiven. Til gengæld kan jeg ikke vænne mig til vokalen. Det er en hviskende væsen uden ret meget dynamik og variation, så den trætter mit øre i længden.

Jeg har lyttet albummet igennem en del gange og musik siden bliver bare bedre og bedre. Der er vildt mange fede riff og soloer ind imellem. Guitar spillet er sq lækkert på den har skive, og det giver en fed dynamik og ”leg” på toner, at de har 2 guitarer med. Der er sådan lidt ”klassisk” guitar spil over det til tider, og jeg synes, man kan høre, at de står på skuldrene af arven fra Yngwie Malmsteen, hvilket jo så absolut ikke er nogen negativ ting…

Rytme sektionen med bas og trommer er også helt i topklasse. Det er fedt at man rent faktisk bemærker bassen og at den ikke bare blander sig med trommerne. Nu kender jeg ikke den tidligere trommeslager, men Samuel gør i hvert fald et pænt stykke hårdt arbejde dybt i maskinrummet på gryderne. Det er top fedt.

Jeg kan nok godt finde på at vende tilbage til Paranorm, men på grund af vokalen bliver det i små doser, så jeg giver dem 4 ud af 6
 
Empyrean udkom den 26. februar 2021 via Redefining Darkness Reords.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com