Nye indlæg

Sickenough - Dead Relatives Pt.1 (EP)

Skrevet af Calle
22-04-2021
Sickenough er et nyt dansk band, som består af Stefan Olsen (guitar og vokal), Andy Hubert (trommer) og Danny Christiansen (bas og backing vokal). Dead Relatives Pt.1 er bandets debut EP. Som det ofte er tilfældet, i hvert fald for mig, så synes jeg det er spændende at lytte til musik med et band man slet ikke kender i forvejen. Og Sickenough kendte jeg intet til før de kontaktede mig med henblik på anmeldelse.

Jeg har svært ved at placere bandet indenfor en bestemt genre, da de kommer lidt rundt omkring. Men det jeg synes kommer nærmest er nok alternativ rock og shock rock. Da jeg lyttede til EP’en første gang var en af mine første tanker Marylin Manson. Jeg tror bandet har hentet lidt inspiration derfra.

EP’en består af 5 sange, hvor skæring 4 er et godt 2 minutter langt instrumentalt nummer. Hele EP’ens varighed er på lige under 17 minutter. Første nummer er ”Firedrill”, som efter min mening ikke hører til blandt de bedste sange på EP’en. Derimod synes jeg næste sang ”Spitfire” fungerer ret godt. Det er et meget afvekslende nummer, som varierer godt i tempo. Derudover er det både ret heavy og samtidig lidt funky. I hvert fald i starten af sangen. I versene er der smæk på og så sættes tempoet ned i omkvædet. Tredje sang er ”Summertime”, som også er et helt okay nummer. Det er en ret catchy sang, som har et fint og mindeværdigt riff. Som nævnt ovenfor, så er skæring fire ”How To Dispose Of Dead Bodies” et nummer uden vokal. Der bliver dog snakket/hvisket i baggrunden henover noget ”støj”, men jeg kan ikke høre hvad der bliver sagt. Nummeret fanger mig ikke og er derfor et nummer jeg passere let henover. EP’ens sidste sang er ”Crack Cocaine”. Der er et af de numre som får mig til at tænke på Marylin Manson. Især på grund af opbygningen og vokalen i versene. Ikke det bedste nummer på Dead Relatives Pt. 1, men dermed ikke sagt at det er et dårligt nummer. Omkvædet fungerer faktisk ret godt.

Musikken bliver spillet godt og produktionen er også helt fin. Vokalen skulle jeg lige vænne mig til, men den passer meget godt til musikstilen.

Overordnet set synes jeg der er god afveksling i musikken. Derudover er der er nogle gode riffs og passager som fanger min opmærksomhed. Men samtidig er der også noget ved musikken, som jeg ikke helt kan blive klog på. Og selvom jeg nu har lyttet til EP’en flere gange, så kan ikke helt finde ud af hvad der er. Så jeg er derfor lidt splittet i hvad jeg reelt set synes om Dead Relatives Pt.1. Jeg er tilbøjelig til at give middel karakter, men de gode sange trækker op.

Er du til alternativ rock, som stikker lidt i forskellige retninger, herunder især shock rock, så synes jeg du bør tjekke Sickenough ud. Det bliver spændende at se hvad bandet byder på i fremtiden. Eventuelt på en fuldlængde udgivelse.
 
Dead Relatives Pt. 1 udkom den 5. marts 2021 via Ally Music.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com