Nye indlæg

Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard - Taking The Good With The Bad

Skrevet af Peter Letting
23-04-2021
Så landede der sørme lige et surprise album fra Thobjørn Risager og Emil Balsgaard d. 9 april 2021 og det er jo altid en fornøjelse med DEN slags overraskelser.

Albummet har fået titlen Taking the Good with the Bad og i disse Corona tider, hvor albummet er blevet til, så kan der jo være rigtig meget god læring, i netop den sætning.

Thorbjørn og Emil har denne gang bevæget sig ud på egne ben (næsten..), og har ladet den ellers så oplagte Black Tornado holde fri. Dvs. bassisten Søren er med på albummet, og han har også haft en del at sige omkring produktionen, og så har Martin Seidelin (trommer) også sneget sig med på percussion.

Første skæring ”Insomniac Boogie” er i sandhed en mega oplagt boogie, som virkelig sætter fut i tingene. Fedt at høre Emil ”gå amok” på keyboardet, og det swinger bare helt sygt. Fedt nummer at starte festen med.

Det virker som om Thorbjørn og Emil, har haft en trang til at finde helt tilbage til de der rødder i New Orleans, som de jo i virkeligheden slet ikke har med fra Jyllinge… men det kan man slet ikke høre. De har virkelig fat om bollerne på den helt autentiske steamboat boogie ’n blues. Mest boogie i starten af albummet, og mere blues dystert jo længere albummet skrider frem.

Personligt er jeg nok mest til det lidt mere boogie uptempo, i de første numre og jeg kan godt lidt savne noget Black Tornado stormvejr til at pifte stemningen lidt op, men jeg er sikker på at Thorbjørn og Emil har haft en intention med det her projekt, og set i det lys, så synes jeg det er lykkedes.

Den sidste halvdel af albummet bliver godt nok trukket helt ned i den mørkeste blues kælder, hvor ingen rigtig nogensinde er kommet op fra igen, når de først er havnet der. Men det er fandme (undskyld…), godt skrevet og velproduceret.

Jeg har altid elsket Thorbjørns vokal. Den er så distinkt, fordi den både er poleret og rå på samme tid, og så er den bare skabt til den her slags blues ’n boogie.

På pladen er det Thorbjørn Risager på vokal og guitar, Emil Balsgaard på piano og keyboard, Søren Bøjgaard på bas, Martin Seidelin på percussion, samt gæsteoptræden af Joachim Svensmark på guitar.
 
Taking The Good With The Bad udkom den 9. april 2021.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com