Nye indlæg

Lucer - L.A. Collection

Skrevet af Gert Beuse
15-06-2021
Så er danske Lucer tilbage med et nyt ”gammelt” album. L.A.Collection indeholder nemlig remasterede udgaver af numrene fra deres debut EP ”Straight To The Bone” plus yderligere 4 numre fra samme periode, der dog ikke har været udgivet før. Og selvom vinyludgaven først kan hamstres d. 30. juli, så er albummet allerede tilgængeligt på diverse streamingtjenester nu.

L.A.Collection skinner Lucers begejstring for AC/DC tydeligt igennem. Riffet på ”Make My Getaway” er så stramt og velspillet, at det kan få den gamle skoleuniform til at gnave i skridtet på Angus Young. Måske er det i virkeligheden albummets bedste nummer? Nej, det er sgu umuligt at vælge.

I ”Living OnThe Line” lyder Lasse Bøgemark i glimt som en ædru Bon Scott, og ølkoret får én til at ønske sig indenfor i varmen til en Lucer-koncert. Der er syng-med kvalitet og ren, uforfalsket rock `n´ roll stemning over hele paletten.

2. singlen ”Roll The Dice” tilføjer noget vanvidsenergi á la D-A-D i de unge dage, og man fornemmer tydeligt her, at blandningen af noget klassisk rock `n´ roll og så det særlige Lucer-filter kan noget helt specielt. Det er old school og på samme tid energisk og forbavsende friskt og vitalt.

Lucer består stadigvæk af Lasse Bøgemark på vokal og bas, Anders Bøgemark og Kristoffer Kristensen på guitar og kor, og endelig Jonathan Nørgaard på trommer og kor. Det er en tight og velspillende kvartet, der komplementerer hinanden på alle måder.

”Vintage Rock `n´ Roll” har et tungt, drivende beat, der uundgåeligt igen leder tankerne hen på AC/DC. Her er igen et klassisk syng-med omkvæd, og selvom Lasse Bøgemarks vilde vokal igen stjæler billedet, så er der også plads til lidt guitarleg. Det er simpelthen for fedt, det her.

”Stabbed In The Kneecap” er endnu et eksempel på en sang, hvor fødderne ender med at leve deres eget liv og man mærker guitar-riffet helt ind i knoglemarven. Og sådan fortsætter det bare helt frem til og med ”Out Of Touch”, der lukker albummet. Måske skyldes det en vis musikalsk underernæring efter de lange Corona-måneder, men selv efter 9 numre griber man sig selv i at sidde og ville have mere. Mere fest, mere rock, mere Lucer.

L.A.Collection er et album præget af en masse fede riffs, en vanvittig god sanger og et band, der både kan og vil starte en fest. De gør ikke tingene sværere end de er, og forstår - ligesom deres forbilleder - effekten af luft i musikken. Pauserne imellem akkorderne gør ofte hele forskellen. Det gør musikken levende og nærværende, og det kendtegner i den grad Lucer. Der er masser af attitude og en befriende fuck-finger til hvad tidens musikalske trends end måtte diktere. Det her er tidløst – og det holder hele vejen.

Uanset om du skal holde en vild havefest eller blæse ned ad motorvejen mod Tyskland, så er L.A.Collection soundtracket, der vil få dine ører til at bløde og gøre din sommer endnu vildere og varmere. Jeg skal i hvert fald høre Lucer – og det skal min nabo også – om han vil det eller ej.
 
L.A. Collection udkom 11. juni 2021 på diverse streamingtjenester og udkommer på vinyl den 30. juli via Mighty Music/Target Group.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com