Nye indlæg

Archon - Altiora

Skrevet af Peter Letting
24-06-2021
Danske Archon er klar med deres debut EP med 5 numre. EP’en har fået titlen Altiora og var tilgængelig d. 11 juni 2021.

Der er fuld knald på Archon, der bliver ikke sparet på noget, men der er også plads til de mere episke passager, så det er en god mix af det knaldhårde og det lidt blidere, i små doser.

Genren er vel det man kalder melodisk dødsmetal, og det er som om den danske dødsmetal scene har fostret en hel hær af unge fremadstormende metalbands. Stilen minder meget om Aphyxion og The Interbeing, og det er bestemt godkendt. Jeg elsker den stil, det gåpåmod og den variation og teknik der bliver lagt i musikken.

Archon stammer fra musikbyen Århus og tæller p.t. 4 medlemmer. Sofus Nielsen på vokal, Kresten Maigaard Axelsen på guitar, Jonas Larsen også på guitar og Jeppe Bo Kibsgaard på trommer og rygterne siger at der kommer en bassist til, på et tidspunkt…

Jeg tror mit favoritnummer på skiven, er "Gloom". Fed guitar intro, og derefter fuld fart på trommerne, og alligevel med plads til fills. Små 2 minutter inde skifter nummeret lidt karakter og går dybere. Fed detalje, og jeg tænker at den kommer ENDNU dybere med tilføjelsen af en bas. Det bliver vildt. Det er bare et af de numre som skifter pænt meget stil undervejs, og det er sq ret fedt, at blive trukket rundt i alle afkroge på 3.29 minut. De andre 4 numre følger lidt samme opskrift, men er heldigvis helt forskellige.
 
Jeg synes Archon rammer en fed og meget moderne metal nerve, spot-on, og det gør mig sq lidt stolt indvendig, at vi kan producere musik i topklasse, her i lille Danmark. Jeg er sikker på, at der må være masser af dedikerede fans til et band som Archon, derude i DK og hele verden, når de engang skal ud og vælte små og store spillesteder igen. Jeg kunne da personligt have et fromt ønske om, at de vil besøge djævleøen en dag, så jeg kan opleve dem live.
 
Altiora udkom 11. juni 2021 via Prime Collective.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com