Nye indlæg

Dark Ocean Circle - Bottom Of The Sea (EP)

Skrevet af Gert Beuse
26-01-2022
Dark Ocean Circle er et svensk band med base i Stockholm. De blev dannet under Covid-19 epidemiens begyndelse og EP´en Bottom Of The Sea er deres debut. Her har vi at gøre med en EP, der har lovende elementer, men som ikke for alvor leverer. Lyden er ret elendig på de 4 skæringer, og det er drøn ærgerligt. Sangskrivningen halter lidt, i hvert fald hvis man kigger isoleret på melodistemmen i de fleste vers og omkvæd, men musikaliteten fejler ikke noget. De kan godt skrue melodier sammen, hvor fødderne helt af sig selv begynder at stampe med på rytmen. Især maskinrummet med bas og trommer fungerer godt. Bandet består i øvrigt af sanger Johan Bergsman, guitarist Tobbe Park, bassist Janne Bohman og trommeslager Lionel Cayla.

Åbningsnummeret, ”Battlesnake” er en tung, lettere psykedelisk stoner-sag, hvor vokalen lyder som om, der synges gennem et filter. Der er elementer af 70´er rock og guitaren er klart det, der bærer nummeret igennem. Her får vi en lille forsmag på, hvor god en guitarist Tobbe Park faktisk er.

Titelnummeret er anden skæring, og her er der ting, der minder lidt om tyske Accept. Vokalen er stadig gemt væk bag et filter, hvilket ærlig talt er ret irriterende. Det virker som om, der ikke rigtig er tiltro til den, hvilket er drøn ærgerligt, for Johan Bergsmans sound virker faktisk ganske fin. I perioder bliver det igen temmelig tungt, og man er på nippet til at tænke, at det kører lidt for meget i tomgang. Heldigvis redder en glimrende guitarsolo lidt af æren.

”Setting Sun” er tredje nummer, og her virker det virkelig som om bandet faktisk svinger. Den fejende flotte triolrytme er sej og fungerer rigtig godt. Det er efter denne anmelders mening albummets bedste nummer.

EP´en slutter med seneste singleudspil ”Oceans Of Blood”. Her er der igen elementer, der minder om 70´erne, men melodistemmen i vers og omkvæd lyder en anelse primitivt og idéforladt. Musikken svinger egentlig ok, men det er ikke for alvor et nummer, der fanger opmærksomheden. Dog redder den fede basgang omkring midtvejs nummeret fra forglemmelse.

Samlet set er Bottom Of The Sea en hæderlig debut, der viser et svensk band, der spiller godt. De har en udmærket sanger og grundelementerne er sådan set på plads. Men sangskrivningen halter lidt. Her bør de nok have lidt mere fokus på melodistemmen i numrene. Og så kunne det være fedt at høre dem i en noget mere moderne produktion, hvor vokalen ikke bliver gemt langt væk i lydbilledet. Det er muligt, at lyden er valgt med vilje, men flere steder virker det som om, de står langt væk og spiller, og det virker altså underligt gammeldags i dag. De er dog så afgjort på rette spor, og jeg vil glæde mig til at høre mere fra dem. Giv Dark Ocean Cirkle et lyt, for det fortjener de bestemt.
 
Bottom Of The Sea udkom 11. november 2021 via Oziumrecords.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com