Nye indlæg

Holtsø & Wittrock - Blink Of An Eye

Skrevet af Gert Beuse
31-01-2022
Jes Holtsø og Morten Wittrock er på trapperne med deres 5. studie album Blink Of An Eye. De fleste kender sikkert Jes Holtsø som Børge i Olsenbanden, men han er så meget mere end det. Det beviser han i høj grad på dette album. Morten Wittrock er en garvet og produktiv sangskriver og klaverbokser, der har vundet et utal af priser og bl.a. skrevet sangen ”Big Easy”, som FOX brugte som titelmelodi til tv-serien ”Lethal Weapon”.

Genremæssigt er vi ovre i blues-afdelingen, garneret med glimtvis soul og en lille snas old-school rockmusik. Det minder lidt om kunstnere som fx Torbjørn Risager & The Black Tornado, Peter Thorup eller måske endda legendariske Joe Cocker.

Albummet åbner med den fine og afdæmpede ”Too Late”, der er en lækker blues-ballade med et rigtig fedt orgel. Ja, hvem skulle have troet, at et orgel kunne være fedt – men det kan det i hænderne på Holtsø & Wittrock. Den skønne ballade følges op af ”I`m Your Man”, der har en soul-vibe, som harmonerer godt med den underliggende blues-feeling, der gennemsyrer hele albummet. Det er tilbagelænet og velspillet.

På ”Blink Of An Eye” mærker man virkelig, hvor meget livserfaring, det kræver at synge denne genre. Jes Holtsøs vokal skærer igennem musikken med både hjerte og smerte. Man kan mærke ham helt ind i knoglerne. Det samme er tilfældet på ”Voodoo Time”, der bringer minder om Elvis legendariske ”Fever”. Her kan man fornemme, at sex også er en vigtig ingrediens i denne forførende cocktail af blues og soul. Holtsøs vokal er klædeligt underspillet og giver god plads til den sørgmodige basgang.

”Meet Me In Austin” er en duet med en skøn sangerinde, der desværre ikke er krediteret på albummet. Her virker den klare, kvindelige vokal som en virkelig god kontrast til Holtsøs lidt mere hæse og dybe stemme. Det fungerer rigtig godt og nummeret har klart singlekvaliteter.

”Lessons In The Blues” er en klassisk bluesballade, hvor bandet lyder fabelagtigt og hvor Holtsø virker 100% troværdig, når han synger om ”life lessons in the blues”. Det lyder virkelig som en stemme, der har været der og som med autenticitet kan synge ”what doesn´t kill you makes you stronger”.

”The Bright Side” er en boblende, næsten legende sang, komplet med kontrabas og whiskers på trommerne. Her lyder Holtsø i glimt som gode gamle Otto Brandenburg – og det er en stor kompliment i denne anmelders øjne. Der er noget frækt og svingende over nummeret, som er et klædeligt afbræk på det ellers ret pæne album, der lukker og slukker med smukke ”Figure Of Eight”. Det er en klassisk farvel-sang og simpliciteten ved Holtsøs stemme bare akkompagneret af et klaver er rørende. Det kan han sagtens bære, men de topper det alligevel med en kort, men effektfuld guitarsolo midtvejs. Det er hjerteskærende smukt.

Blink Of An Eye er på alle måder en skøn lytteoplevelse. Det svinger og har masser af tyngde både i musikken og lyrikken. Bandet er utrolig velspillende, sangene er gode og det er en ren fornøjelse at lytte til Jes Holtsøs stemme, der fører os sikkert igennem de 8 numre. Man kan virkelig mærke ham hele vejen, og han formår at få det hele til at lyde både utrolig enkelt og vanvittigt komplekst på én og samme tid. Præcis som livet jo er. Derfor bør du give Blink Of An Eye et lyt. Det er modent og lige det, vi trænger til. Herfra skal i hvert fald lyde den allerstørste anbefaling.
 
Blink Of An Eye udkommer 2. februar 2022 via Deluxe Music.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

  • #1
  • Olaf
    02-02-2022 19:44
    Jeg kan kun være enig i denne recession. Det nye album af Jes og Morten er virkelig meget vellykket og burde finde mange venner og få succes. Sangerinden på sangen "Meet me in Austin", duet med Jes, dette er Teresa James.


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com