Nye indlæg

Lastera - From The Ashes

Skrevet af Jacob Jørgensen
02-02-2022
Dansk power metal er vel ikke noget, som man ser hver dag. Og slet ikke i denne klasse. Dette er deres debut. De havde godt nok et andet navn før (Downfall), men med nyt navn nye tider. Dengang i 2020.

Symfonisk power metal alt hvad man forventer i denne genre. Den store forskel er at der er så mange andre elementer i musikken. Temaet for skiven her er genopstandelse. Giver god mening med et cover, hvor en person betragter høje bygninger og med solen bag. Det handler om at finde en ny mening, og en ny vej i livet efter fortidens nederlag.

Albummet består af 9 numre. De ligger et sted imellem ca. 5-6 minutter.

Inden jeg kommer mere ind på deres stil og numrene og så videre kommer her
lineuppen: Oliver Svennson (vokal), Emil Frøsig (trommer og orkester), Christoffer Warming (guitar), Kristoffer Koudahl (bas) og Lasse Heiberg (guitar).

Der er så mange elementer i deres musik. Lige fra traditionel power til elementer fra den progressive og death metal. Der f.eks. få numre med blastbeats agtige trommer eller thrashy trommer. Lidt rå thrash/death metal blandet ind i små passager. Til min store glæde er der fundet plads til et nummer med kvindelig vokal. Denne står Sofia fra Ethereal Kingdoms for i nummeret "Larger Than Life".

Mine favoritter herpå er: Titelnummeret "From The Ashes", "Comfort Of Shade", "Larger Than Life", "A Man In A Suit" og "Behold". Resten er numrene er slet ikke dårlige, blot er de nævnte lige en tand bedre.

Jeg er meget imponeret over, hvor meget forskelligt, som man kan få ned på en plade uden at miste fokus undervejs. Det er simpelthen en plade med variation og gode melodier og en masse fede elementer.
 
Tror ikke det er en udgivelse jeg kunne blive træt af, for der er nye ting, man opdager for hvert lyt. Det er en plade, der vokser sig større og større. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse pladen er.
 
From The Ashes udkom 21. januar 2022 - Self-released/Nightcrawler Promotion.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com