Nye indlæg

Martyr - Planet Metalhead

Skrevet af Peter Letting
28-02-2022
Hollandske Martyr er ude med et nyt album 24 februar 2022. Albummet har fået titlen Planet Metalhead.

Her taler vi om det Hollandske band Martyr og IKKE det Canadiske med samme navn. Martyr er et af de bands, hvis historie går helt tilbage til dengang jeg selv trådte mine spæde skridt ind i metalverdenen, i 1982, og alligevel så kender jeg dem ikke. Det er da muligt at jeg har hørt et nummer engang, men jeg har ingen historik med dette band, så jeg er ikke forudindtaget, eller har nogen forventninger, som sådan.

Det starter spøjst med lidt klaverspil, og noget der mest minder om en barnestemme, men en underliggende guitar overtager hurtigt, og så starter trommerne også. Første nummer, "Raise You Horns, Unite!", lægger ud i højt tempo, som holdes hele vejen, for så at slutte med et par klaverstrofer. Udmærket energi og stilen er sådan et mix af Accept, Iron Maiden, Judas Priest – agtigt, til tider endda Queensryche, og alligevel er de helt deres egne. Man kan på en måde godt fornemme at de har været med i mange år, men stilen er alligevel meget 2022’ish.

Martyr tæller 5 medlemmer: Rop Van Haren på vokal, Rick Bouwman på guitar, Geoffrey Mass også på guitar, Vinnie Wassink på bas og Rick Valcom på trommer. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, har bandet vist nok skiftet ud på et par poster, så det kun er Rop Van Haren og Rick Bouwman fra den oprindelige besætning. Udover udskiftningerne har Martyr også været helt ude af billedet 1987 til 2001.

Jeg synes faktisk at skiven er meget interessant, og bygger på mange af de gamle metaldyder. Rop’s vokal stikker i mange retninger, højt som lavt såvel som både stille og aggressiv. Og musikken pumper med super riffs, og masser af variation i både tempo og intensitet. Der er sågar blevet gjort plads til et par metal-ballader på skiven, i form af ”No Time For Goodbyes” og ”Wings in a Darkened Soul”. Det kan nogen gange godt knibe lidt for metalbands, at komme sådan rigtig godt rundt om de der metal-ballader, men jeg synes faktisk at Martyr gør et godt arbejde, også her.

Så hvis man som mig, er et metalhoved med en del år på bagen, og rødderne plantet solidt i den gode gamle metal muld fra 80’erne, så kan jeg klart anbefale at give Martyrs ny album et spin.
 
Planet Metalhead udkom 24. februar via PT78 Records.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com