Nye indlæg

Glasya - Attarghan

Skrevet af Jacob Jørgesen
02-03-2022
Glasya er et band fra Portugal. Bandet startede i 2017. Dette er deres andet udspil. Første album hed Heaven’s Demise

De spiller en sympfonisk metal præget af soundtrack/filmagtige indslag som fortælling i numrene. De er inspireret af et band som feks Nightwish, med de meget opera agtige vokaler. Blandet med mandevokal. Temaet her er persisk inspireret.

Personen Attarghan som albummet også hedder, er den bærende figur igennem historien her. Meget fed og meget aktuelt. Attarghan er en tidligere hærchef, der vendte sig mod en oprører, der driver opstanden af de mennesker. Koloniseret af en uhistoisk persisisk imperium, og blev den vigtigste modsatte kraft af det.

Jeg er en stor fan af female fronted bands, så det glædede mig, at skulle anmelde skiven her.

Skiven her består af 15 sange, hvor nogle blot er korte fortællinger nogle lidt længere. Korte introer og sange lige lidt over 6 minutter. Dette gør det ikke bliver kedeligt. Der findes en masse fede ting incl en god vokal både fra den kvindelige som mandlige sanger. Forskellige instrumneter, stemninger og effekter prøves. Smukt bygget op.

Lineuppet: Eduarda Soeiro (vocals), Hugo Esteres (guitar), Bruno Prates (guitar), Davon Van Dave (keyboards, Orchestrations), Antonio Duräes (bas) og Bruno Ranos (trommer).

Jeg kan godt lide det varierede udtryk der leveres her. Jeg kendte ikke bandet før, men jeg er da positiv overrasket. Sangerinden har en utrolig fed og smuk stemme.

Man kunne måske godt tænke, og det gjorde jeg også før første aflyt, at 15 sange var lige nok. Men det er faktisk fint nok, når de ikke varer længere, og der er god variation i dem.

Mit samlede indtryk er: Det er et godt udspil, dog er der lidt op til de allerbedste metaldronninger/female fronted bands. Men selve udførslen og albummet er faktisk suverænt.
 
Attarghan udkom 18. februar via Scarlet Records.
 
(5 ud af 6)

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com