Nye indlæg

Vildknøs - Street

Skrevet af Calle
02-05-2022
Street er tredje EP fra en-mands projektet Vildknøs aka Tommy Knøs. De første to EP’er ”Road” og ”Beach” har vi også anmeldt her på siden. Hvor den første EP tog os med på en køretur ud af en støvet landevej i USA og hvor stilen var spaghetti western, så tog den anden EP os en tur med på stranden og stilmæssigt bevægede Vildknøs sig over i en mere surf rock stil. Nu har vi bevæget os væk fra den støvede landevej og stranden, og som titlen indikerer, videre ind til byen. Stilen er blevet mere beskidt, rå og ”larmende”.

EP’en består af 8 numre og har en spilletid på lidt over en halv time. Flere af sangene lyder lidt for ens i mine ører, men der er et par afstikkere i form af ”Concrete Cowboy”, ”Golden Gate Bridge” og ”Under The Gun”. Sidst nævnte er nok min personlige favorit og den handler om at blive tatoveret og sangen indledes da også med lyden af en tattoomaskine. Disse sange er knap så ”larmende” som de resterende fem sange, hvilket jeg personligt nok hælder mest til. Af de lidt mere rå og ”larmende” sange vil jeg fremhæve ”Rust, Rats & Cadillacs”, som har et eller andet cool over sig.

Vildknøs er et 100% DIY projekt og Tommy har stået for det hele selv. Det tager jeg hatten af for. Og jeg synes faktisk hans idé med at lave fire EP’er, som skildrer fire forskellige ”områder” og med fire lidt forskellige stilarter fungere ret godt. Dette skrevet med forbehold for hvad den sidste og fjerde EP kommer til at handle om.

Lyden er skramlet og rå, hvilket giver meget god mening, når man tager temaet i betragtning. Men man skal være i den rette stemning, når/hvis man sætter sig ned og lytter til Street. Jeg har selv haft lidt forskellige oplevelser med det de gange jeg har lyttet til EP’en i forbindelse med at skulle anmelde den. Den ene gang hvor jeg sad i et tilpas mørkt værelse med en kold øl i hånden, gav det hele mening. En anden gang sad jeg ved computeren i en helt soloplyst stue, og i det tilfælde fungerede musikken ikke helt. Så jeg tror man skal være i den rette sindsstemning.

Har du lyttet til de første to EP’er og kunne du lide dem og Vildknøs’ stil, så er jeg sikker på du også kan bevæge dig med ind i den dystre og larmende storby, hvor solen ikke skinner.
 
Street udkom 25. februar 2022.
 
 (4 ud af 6)

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com