Nye indlæg

Statement - Dreams From The Darkest Side

Skrevet af Gert Beuse
03-10-2022
Danske Statement er på banen med deres 4. album. Og vanen tro skriver de generelt ret gode sange og garnerer dem med musikalsk ekvilibrisme og et virkelig flot kor.

Åbningsnummeret ”Don´t You Hide It” fungerer optimalt og sparker festen i gang med en enorm energi. Og generelt holder albummet en virkelig høj standard hele vejen igennem. Enkelte numre, som fx den lidt tunge og primitive ”The Reaper” og ”Here I Am”, rammer ikke lige skiven i denne anmelders øjne, men der er masser af andre skæringer, der til fulde opvejer det.

Titelnummeret ”Dreams From The Darkest Side” er ganske enkelt fabelagtigt. Det er melodiøst, medrivende og sprudler af overskud og spilleglæde. Der er noget for både det klassiske pop-øre og dem, med trang til det vildere og mere hårdtslående. Det er originalt og noget af det bedste nyere rock, denne anmelder har hørt i meget lang tid. I glimt kan de minde en smule om Five Finger Death Punch her, men Statement er mere end blot en bleg kopi. De er helt deres egen.

”Sacrifice” holder den gode stil, og selvom det periodisk lyder lidt som Volbeat, så formår Statement at variere deres udtryk, så det aldrig bliver kedeligt. Og så hjælper det jo også, at man rent faktisk kan høre, hvad forsanger Jannick Brochdorf synger.

På ”Lifeline” fastholdes det melodiøse overskud, og man sidder og fryder sig over både det vellydende kor og de mange små, lækre detaljer, som overtonerne på guitaren, de overraskende toneskift og breaks – og ikke mindst den sublime guitarsolo. Bandet består stadigvæk af sanger Jannick Brochdorf, Niels Alex Larsen på leadguitar og kor, Lars Ulrik Le Fevre på guitar og kor, Martin Poulsen på bas og endelig Daniel Nielsen på trommer.

Overordnet set rummer albummet nogle rigtig gode sange. Statement er klart bedst, når de viser, at de har øre for det gode riff, den medrivende rytme og det iørefaldende omkvæd. Det skaber sange, der er iørefaldende uden at gå på kompromis med det hårde og det rockede. Lyt fx til ”Escaped”, hvor grundrytmen og verset egentlig er ganske enkelt, men alligevel kan man ikke lade være med at sidde og rocke med. Omkvædet bliver så lidt uforløst, men det ændrer ikke på, at musikken svinger.

”Indestructible” lufter en Metallica-begejstring, der heldigvis ikke tager alt for meget overhånd. I stedet fastholder Statement deres egen stil – hvilket klæder dem. Og så er det jo lige før man tisser en lille tår af begejstring, når de tør køre et helt vers med kun trommer, bas og så den uforlignelige vokal. Det lyder fandme godt!

Albummet lukker og slukker med ”Fade Away”, der er en smuk ballade og som faktisk fik denne anmelder til at mindes go´e gamle Pink Floyd. Måske er det hæsheden i vokalen, der her kan minde om David Gilmore, måske er det opbygningen af broens akkorder hen imod omkvædet eller måske er det måden koret lægger en bund på. Uanset hvad er det ualmindelig vellykket.

Dreams From The Darkest Side er et solidt album, som virkelig viser en masse facetter af Statement. De kan være vilde og brutale, de kan skrive medrivende rocksange, og de kan skrue melodier sammen, der simpelthen bare fungerer rigtig godt. Der er – efter denne anmelders mening - et par skæverte på albummet, men det skal der også være plads til, når man i øvrigt holder en så høj standard både musikalsk og kreativt. Statement er på alle måder et besøg værd, så skynd dig at få hørt deres album. Du vil med garanti finde noget, du synes om.
 
Dreams From The Darkest Side udkommer 7. oktober 2022 via Mighty Music.
 
 (5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com