Nye indlæg

Ashes Of Billy - Playdate (EP)

Skrevet af Gert Beuse
09-10-2022
Ashes of Billy er et Roskildebaseret band, der består af de tre ungersvende Daniel (vokal og guitar), Anton (bas) og Johan (trommer). De er alle 13-14 år og deres debut EP Playdate er mastered i Sweet Silence studiet af legendariske Flemming Rasmussen.

Titelnummeret ”Playdate” har en lidt grunge-agtig stemning over sig. Det minder lidt om Green Day i den forstand, at der er en snert punk blandet med klassiske rockdyder i nummeret. Det er melodiøst, men også med en vildskab i den lidt staccato-agtige sidste del. Det svinger ganske godt og viser nogle rødder, der musikalsk er ret godt kørende.

På ”System” laver Johan fede ting på lilletrommen og maskinrummet med bas og trommer fungerer i det hele taget godt. Der er en ret britisk sound over vokalen, men det klæder faktisk bandet, der virker ret internationale både i deres lyd og deres udtryk. Det er muligt, at de ikke er så gamle, men det mærker man ikke når guitaren fræser afsted. Daniels guitarlyd er i øvrigt særdeles sprød og bidrager til et lydtapet, der snildt kan stå distancen i konkurrencen med ældre og mere erfarne bands. Nummeret er iørefaldende og det klæder bandet med lidt kor hist og pist.

”Bring It On” holder efter denne anmelders mening ikke helt samme kvalitet som de andre sange, men Antons bas i første vers er elegant og gør, at man stadig føler, at der er noget at lytte efter, selv når melodistemmen måske ikke lige rammer én i bløddelene. Det er ikke fordi, det er et dårligt nummer, men det hænger på en eller anden måde ikke helt lige så godt sammen som de tre andre numre. Det virker en smule forkrampet og uden den samme kækhed.

EP´en lukker og slukker med ”Back To You”, der stilsikkert sejler albummet i havn. Hvis man skal være lidt kritisk, så viser albummet, at Ashes of Billy er dygtige musikere, der kan skrive sange med lige dele grunge og punkelementer garneret med gode og iørefaldende hooks, men samtidig at det kommer til at lyde en anelse for ensartet. Guitarlyden og ikke mindst vokalen er stilsikker, men når numrene kører næsten i samme tempo alle sammen, så bliver det sgu lidt for monotont. Det er tydeligt, at de her gutter kan en masse, men det vil klæde dem at vove sig lidt mere ud på isen rent genremæssigt og prøve lidt flere ting af. Det bliver hurtigt for forudsigeligt, og det er drøn ærgerligt.

Det ændrer dog ikke på, at Ashes of Billy er et forfriskende nyt bekendtskab, som du absolut ikke må snyde dig selv for. Det bliver fedt at følge dem fremover og se, hvad de kan finde på. Hvis de tør smide genre-spændetrøjen og prøve lidt flere ting af, ja så bliver de bestemt et bekendtskab værd. De kan en masse allerede, og hvis det her er dansk rocks arvtagere, ja så er arvesølvet i gode hænder. Giv dem et lyt og et like. Det fortjener de.

Playdate er udkommet og kan findes på bl.a. Spotify og Youtube.
 
 (4 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

  • #1
  • Mo
    09-10-2022 11:00
    Super fedt at de er danske !!!!!


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com