Nye indlæg

Nicklas Sonne - Resonance

Skrevet af Peter Letting
25-10-2022
Nicklas Sonne udkommer med et soloalbum d. 11 november 2022. Albummet har fået titlen Resonance

Jeg kender Nicklas fra Defecto, og jeg elsker stort set ALT hvad den mand er involveret i, så jeg skal forsøge at være objektiv i denne anmeldelse…. Kommer IKKE til at ske 😊

Første single ”Misery” blev frigivet 19. august, og jeg skal da hilse og sige, at min Spotify konto kom på overarbejde. Storladen intro med ”symfoni” orkester, og så tager det ellers fart. Fedt tempo, aggressiv vokal, og masser af guitar (naturligvis…) med halsbrækkende gribebræt-finger-gymnastik for viderekomne. Et helt igennem pissefedt nummer, som oser langt væk ad Nicklas Sonne.

Næste single ”Keyboard Warriors” er også ude, 23 .september. Et lidt tungere track, men det passer meget godt til den lidt dystre tekst, som handler om, hvordan ukvemsord og nedladende attitude spredes uden tanke for hvordan det modtages. Det er alt for taknemligt og uden konsekvens for afsenderen, at sidde bag et tastatur og svine andre folk til på nettet, men som modtager af den slags, kan det have helt andre og vidtrækkende konsekvenser, for selvværd og velvære.

”Spit Out Your Pride” er 3. single udspil, og klart det hurtigste nummer på skiven. Det er mig en gåde, hvordan Nicklas kan flytte fingrene SÅ hurtigt, og samtidig ramme rigtigt hver gang. Virkelig et nummer som jeg glæder mig til at høre live, til release fest på High Voltage d. 12 november. Til nummeret følger en musikvideo, hvor Nicklas skal samle et band, og han holder derfor audition. Selvfølgelig er INGEN af de fremmødte gode nok, udover de 4 versioner af Nicklas selv, som ender med at danne bandet. Fed humor, og sjovt at deltage i…

Som i videoen, spiller Nicklas også alle instrumenter på skiven, som han også selv har produceret og mixet, dog har han fået Lars Bøje Rosenblad med på trommerne, og det er bestemt et godt valg..

Nicklas har utroligt mange facetter i sin musik og vokal. Man er aldrig rigtig i tvivl om, at det er et Nicklas Sonne nummer, og han boltrer sig i tonsvis af effekter undervejs, som ikke bare er smidt tilfældigt ind. Når man lytter til helheden, så giver alle de små nuancer og detaljer bare perfekt mening.

Selv på coveret til albummet er der kræset for detaljen. Et super fedt billede af en dreng der balancerer på et tyndt reb imellem det som vel bedst kan beskrives som ”Paradis og Helvede”. Jeg forestiller mig, at drengen er Nicklas, som forsøger at balancere sit liv og sin færden imellem det gode og det onde, for vi indeholder vel alle en bid af begge… men hvem vinder?

Der har da også sneget sig 2 ”down-tempo” numre ind på skiven. ”All Thanks To You” og ”Breathe” er mere rock-balladeagtige i deres udtryk, men det gør dem bestemt ikke mindre lyttevenlige, og specielt på "Breathe" får vi fuldt udbytte af Nicklas vokal præstationer. Samtlige 10 numre er supergodt skrevet, produceret og fremført.

Jeg kan ikke helt beslutte mig for et favoritnummer, for jeg synes at alle 10 har deres berettigelse på skiven, og jeg bliver ikke træt af et eneste, men alligevel er ”Open Fire”, ”Misery” og ”Spit Out Your Pride”, dem jeg vender tilbage til.

For pokker, hvor jeg glæder mig til release fest, og til at resten af verden kan lytte til HELE albummet, for der er virkelig tale om en BANGER…

Resonance udkommer 11. november 2022 via Prime Collective.
 
 (6 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com