Nye indlæg

Zeup - Mammals

Skrevet af Gert Beuse
12-02-2023
Den danske trio Zeup er på gaden med debutudspillet Mammals. Det er stoner rock af den klassiske slags, indspillet i Sweet Silence studios og med en herligt beskidt lyd, men desværre med vokalen temmelig langt tilbage i lydbilledet. Der er elementer af punk og grunge, men samtidig et sikkert øre for det iørefaldende og melodiøse. Bandet består af Jakob Bach (guitar, vokal), Morten Rold (bas, kor) og Morten Barth (trommer).

Åbningsnummeret ”River Of Tears” har en fed energi og et medrivende guitarriff, der sparker albummet godt i gang. Det virker dog en anelse irriterende, når forsanger Jakob Bach nærmest messer ét ord ud af gangen i verset. Denne ”teknik” anvender han faktisk på 3-4 af numrene på albummet, og det gør, at bandet virker ufrivilligt selvhøjtidelige. Det kan man måske gøre, hvis lyrikken har Leonard Cohen-niveau, men det er ikke lige tilfældet her.

”Exist” er en tung sag, der bæres oppe af et ret fedt guitarriff i omkvædet. Her svinger musikken, men vokalen virker en anelse spinkel. Det er overordnet set kendetegnende for hele albummet, at musikken virker solid og varieret, men at vokalen er for anonym. Derfor fungerer instrumentalnummeret ”Rising” også super godt. Her folder de dygtige musikere sig for alvor ud, og der er kompositorisk overskud og innovation.

”Hollow” virker en smule primitiv, for her stønner forsanger Jakob Bach igen ét enkelt ord ud af gangen i verset. En idé, der anvendes lidt for ofte på albummet og som er med til at efterlade et indtryk af at komponisten ind imellem kører lidt for meget på autopilot. Så går det bedre i den over 7 minutter lange instrumentale ”Escape”, der godt nok koger lidt vel meget suppe på samme riff igen og igen, men som alligevel aldrig bliver kedelig. Her får bassist Morten Rold lov til at shine lidt, og det klæder nummeret.

”In Real Life” lukker og slukker albummet, og her synger Jakob Bach faktisk ganske hæderligt. Det er enkelt og ligetil, og med en lækker ”live”-agtig lyd, der gennemsyrer hele albummet. Det virker dejligt analogt midt i denne digitale og kliniske tid.

Mammals er et album, der holder, hvad det lover. Det er stoner rock med en analog og gammeldags lyd, men også med glimtvise gode elementer og nye idéer. Der er efter denne anmelders mening dog lidt for langt mellem de kreative snapse og så fungerer vokalen ikke rigtigt. Der er dog in-your-face rock`n´roll momenter, garneret med godt musikalsk håndværk. Så hvis du trænger til at koge lidt ud og bare lade musikken tage over, ja så kunne dette album sagtens være et godt bud. Giv det et lyt og se, hvad du selv synes.
 
Mammals udkom 6. januar 2023 via Ozium Records.
 
 (4 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com