Nye indlæg

Cold Drop - Cold Drop

Skrevet af Gert Beuse
22-02-2023
Danske Cold Drop er ude med deres første album, men selvom der er tale om en debut, så er det nogle erfarne drenge, der gemmer sig bag bandnavnet. Det består nemlig af Allan Grønbæk Pedersen (Krackerjack) på vokal, Rick Hanson (Pretty Maids, Shotz) og Thomas Møller Hansen på guitarer, John A. Bertz (Witness, Hunters) på bas og endelig Henrik Rohde Jensen (L.A., Acacia Avenue) på trommer.

Genremæssigt er der tale om klassisk hardrock, som nogle af os husker den fra 80erne og frem. Det er en melodisk og hårdtslående gryderet, hvor der er smidt lidt Mötley Crüe, en snas Mr. Big og en anelse Whitesnake i. Og så er der efterkrydret med en knivspids Pretty Maids. Lyt fx til det flotte, flerstemmige kor i åbningsnummeret ”Sweet Lucille” eller rytmen i ”All Night Baby”, der bringer minder om Crües go´e gamle ”Dr. Feelgood”. Det er bundsolid rockmusik, som det er svært at sidde stille til. Teksterne lyder ind imellem lige lovligt banale med nogle rim, der er hentet direkte fra rimordbogen og kassen med klicheer, men det ændrer ikke på, at det rent faktisk svinger.

”Don´t Wake Me Up” er en tung, svingende sag, mens ”Broke My Heart” både lader forsangeren og det flotte kor shine. Omkvædet er medrivende, men mangler lige den sidste iørefaldenhed for virkelig at kunne stryge til tops på playlisterne. På ”Looking For Love” er guitarriffet virkelig fedt, og rytmen kombineret med ridebækkenets offbeat-klokkeslag i broen minder lidt om Pretty Maids´ ”Credit Card Lover”. Og så rummer nummeret også en fabelagtig tostemmig guitarsolo i halvtakt. Her viser bandet virkelig, hvor gode musikere det består af.

Maskinrummet med bas og trommer stjæler rampelyset i ”My Precious Metal Heart”, men suppleres vanvittig godt af en decideret lækker vokal i verset, der understreger, hvor godt Allan Grønbæk Pedersen synger. Det er et sejt, svingende beat, der hele tiden holdes nede i et tempo, som er den røde tråd her, og som ganske enkelt er uimodståeligt. At omkvædet så måske ikke er det mest iørefaldende, lever man med. Der er jo ingen grund til at blive grådig.

”What Makes The World Go `round” har en fed rytme, men rammer ellers ikke lige denne anmelder dér, hvor det kilder mest. Så går det bedre med ”Hold On”, hvor vokalen lyder bedre end nogensinde. Nummeret er varieret og har et omkvæd, der sætter sig efter flere gennemlytninger. Her virker både produktionen og kompositionen vældig gennemtænkt. Det er i denne anmelders øre måske albummets bedste skæring.

”Don´t Count Me Out” er en lidt ordinær skæring, der leder hen til ”Freedom”, der lukker og slukker albummet i en dobbelttakt, der klæder bandet. Nummeret minder i glimt lidt om Pretty Maids´ ”Back To Back”, hvor guitarist Rick Hanson også spillede med. Det er ikke helt så iørefaldende, men har den samme fede energi.

Cold Drops debut er på alle måder et herligt bekendtskab. Det er medrivende rockmusik af den gamle skole, men også med et lige lovlig velafprøvet tekstunivers. Det svinger og er solidt håndværk, men savner måske lidt originalitet og den sidste melodiøsitet i at komme helt op at ringe. Det ændrer dog ikke på, at de bestemt er et nærmere bekendtskab værd, så hvis du ikke allerede har tjekket dem ud, så skynd dig at gøre det. Du vil vel ikke være den eneste, der ikke kender dem? Giv dem et lyt og like. Det fortjener de så afgjort.
 
Cold Drop udkommer 27. februar 2023 via Lions Pride Music.
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com