Nye indlæg

Exelerate - Exelerate

Skrevet af Gert Beuse
07-03-2023
Danske Exelerate er på gaden med debutalbummet af samme navn. De spiller power trash metal med et stænk progressive rock og er inspireret af bands som Megadeth, Anthrax, DIO og Dream Theater.

Majestætiske ”Arrival” åbner albummet på fornem vis. Her er virkelig kælet for arrangementet og i glimt minder det lidt om Queensrÿche i deres storhedstid. Her skinner prog-referencerne i hvert fald tydeligt igennem. ”No Escape” har til gengæld flere træk tilfælles med trash metallen, men melodiøsiteten er ikke til at tage fejl af. Det samme er tilfældet med den mere end 7 minutter lange ”Spawn of Satan”. Her er smæk for skillingerne og en trommeslager på overarbejde. Bandet spiller tight og solidt, men det, der for alvor skiller Exelerate ud fra mængden, er den fabelagtigt gode vokal. Bandet består ud over sanger og guitarist Stefan Jensen også af Mads Sørensen på guitar, Io Klarstrup på bas og Stig Eilsøe-Madsen på trommer.

”Release” udkom som single den 6. januar og er powermetal fra øverste hylde, og man har svært ved at sidde stille her. Den er på én gang vild og melodisk og repræsenterer på den måde albummet og bandet ganske fint. Samtidig leder den naturligt over til ”Children Of The Sun”, der har nogle fede rytmeskift, og her får både trommer og bas virkelig lov til at shine. Der er kreative breaks og masser af energi og det flotte kor i slutningen leder tankerne hen på Iron Maidens fede live-version af ”Fear Of The Dark”. Rytmen bliver dog en anelse for monoton i længden, efter denne anmelders smag.

På ”God Of Man” slippes kreativiteten for alvor løs, og efter en fabelagtig flot åbning, der leder tankerne hen på ”Stairway To Heaven”, flyder nummeret over i et overflødighedshorn af fede breaks, rytmeskift og flerstemmige guitarsoli. Det giver rigtig god mening, at det her blev første single fra albummet, for det er ganske enkelt verdensklasse, det her. Det er musikalsk håndværk løftet op til, nå ja – kunst. Det her, det er et band, der har noget på hjerte, et band der vil noget, og et band, der kan!

”Lethal Assault” har den utaknemmelige opgave at efterfølge albummets bedste skæring, og selvom det er trash lige efter bogen, ja så virker det en anelse tamt og forudsigeligt oven på festfyrværkeriet tidligere.

”In Between Insanity” lukker og slukker albummet for fuld hammer. Her er tryk på og vilde rytmeskift kombineret med nogle ret fede guitarriffs. Og så er slutningen af nummeret både overraskende og utrolig veludført. Strengt taget er det jo ”Epilogue”, der er sidste nummer, men som et værdigt p.s. varer det kun godt 2 minutter, og er alligevel en mini-showcase i, hvad det her band kan. Det er smukt og velspillet.

Exelerate er på mange måder et band, der er værd at stifte bekendtskab med. De spiller godt, de har en fed energi og nogle krøllede hjerner, der skruer gode sange sammen. Ind imellem bliver trash-elementerne en smule for monotone og forudsigelige for undertegnede, men når de så samtidig kan skrive numre som ”Arrival” og ”God Of Man”, ja så er alt tilgivet. Alene de to numre er alle pengene værd. En gammel rockfan som denne her, kunne godt ønske sig, at de dyrkede deres prog-gen noget mere, for det evner de så ganske tydeligt, men det er på alle måder et fedt rockband, der kan så meget. Det bliver spændende at følge dem fremover. Så kast dine surt tjente skillinger efter drengene her, så de kan lave noget mere musik til os. Vi har savnet sådan nogen som dem!
 
Exelerate udkommer 10. marts 2023 via From The Vaults/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com