Nye indlæg

Lipid - The Perfect Killing Machine

Skrevet af Calle
22-04-2023
Da jeg modtog Lipid’s nye album (på vinyl), var det mit første bekendtskab med bandet. Og det er på trods af, at de har eksisteret siden 1995, dog med en pause fra 2010 og frem til 2014. Så vidt jeg har erfaret ved at søge lidt på nettet, så har bandet udgivet to fuld længde albums, nemlig ”Deliever Us From Evil” i 2006 og så det nye album The Perfect Killing Machine. Derudover har de udgivet flere EP’er gennem årene.

Bandet er fra Vejle og består af Søren Hartlev Pedersen (guitar og vokal), Anders Møller Pedersen (lead guitar), Martin Hartlev Pedersen (trommer) og John Frederik Smedemark (bas). Stilmæssigt er vi ovre i thrash metal genren.

The Perfect Killing Machine består af 7 numre, hvor side et består af helt nye sange, mens side to består af nogle singler, som tidligere blev udgivet i 2019 og 2020. Albummet sættes igang med den aggressive ”Dead For The Rest Of Your Life”. Der er knald på lige fra første strofe og hele vejen gennem nummeret. Et fedt nummer at starte med. Herefter følger albummets titelsang ”The Perfect Killing Machine”. En sang bandet også har lavet en musikvideo til. Den følger i samme retning som første skæring. Næste sang er ”Before The Storm”, som er en af mine personlige favoritter. Den fangede mig bare allerede ved første gennemlyt. Hvad det helt præcist er ved jeg ikke, men jeg tror det er selve melodien og opbygningen af sangen. Fjerde skæring ”The Ominous Sympony” er et lille instrumentalt mellemstykke, hvor tempoet sættes gevaldigt ned. Og det giver faktisk en fint break i de ellers aggressive sange.

Første sang på side 2 (hvis du lytter til vinylen) er ”Wreck Of The Past”. Her er der igen fuld smadder på. Især synes jeg trommerne trænger igennem på denne sang. Ca. halvvejs igennem sangen kommer der et længere stykke med noget fedt guitarspil. Næst sidste sang er ”Imagination Of The Fake”. Den indledes lidt mere nede i tempo, hvorefter den får et tons tungt groove. Og her kan jeg ikke lade være med at bevæge hovedet op og ned i takt med rytmen. Et rigtig fedt nummer efter min mening. Albummet afsluttes med ”Fragments Of Eternity”. Denne sag har en lidt mere ”flad” lyd i forhold til resten af sangene. Hvorfor ved jeg ikke. Måske er det bare mine ører eller måske er det fordi sangen er indspillet et andet sted med noget andet udstyr tilbage i 2019 (og udgivet på EP’en af samme navn). Men det gør ikke at sangen er dårlig. Den har stadigvæk en fed energi og en god melodi.

Overordnet set er det nogle fede sange bandet har skruet sammen. Der er god energi og power på albummet. Sangene har nogle gode og velkomponerede melodier og musikken bliver godt leveret. Der er flere fede guitar riffs og soloer henover hele albummet og vokalen passer rigtig godt til genren og stilen.

Lipid er et rigtig fedt metal band og jeg er blevet fan. Jeg vil helt sikkert tjekke deres tidligere album og EP’er ud. Så er du til en god omgang METAL og kender du ikke bandet i forvejen, så vil jeg klart anbefale at du tjekker dem ud.
 
The Perfect Killing Machine udkom 24. marts 2023.
 
 (5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com