Nye indlæg

Ashes Of Billy - The Right Place (EP)

Skrevet af Calle
02-05-2023
Sidste år anmeldte Gert Ashes Of Billy’s debut EP ”Playdate”. Den synes han ret godt om og skrev bl.a. følgende: Ashes of Billy er et forfriskende nyt bekendtskab, som du absolut ikke må snyde dig selv for. Og det kan jeg kun give ham ret i. I sidste måned udgav de så deres anden EP, som har fået titlen The Right Place. Og ligesom det var tilfældet med den første EP, så består den nye EP af fire sange.

Men først lige kort om bandet. Ashes Of Billy består af tre unge teenagere fra Roskilde, som alle er i alderen 13-15 år. Og de tre unge fyre er Daniel (guitar og vokal), Anton (bas) og Johan (trommer).

Inspirationen er hentet fra bands som f.eks. Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir, Psyched Up Janis, D.A.D, og H.E.R.O, samt nogle af de bands som kom frem af Seattles grungescene i 90’erne. Derudover er der også hentet lidt inspiration i den klasssike heavy. Personligt synes jeg dog, at bandet ligger mest ovre i grunge genren. Dette kommer bl.a. til udtryk i første skæring på EP’en, som er sangen ”Shamed”. Den sang udkom som single før EP’en og du har måske hørt den på MyRock. Den indledes med et Dizzy-inspireret riff og forsætter over i noget der minder mig om australske Silverchair. Et rigtig fedt nummer at starte EP’en med.

Herefter følger titelnummeret ”Right Place”, som lægger sig lidt i samme retning, men som dog har en lidt tungere udtryk i mine ører. Tredje sang er ”Truth”, som er et lidt mere downtempo nummer, som leder tankerne lidt i retning af ovennævnte Psyched Up Janis. Nummeret fungerer rigtig godt med nogle stille vers og lidt mere power i det fængende omkvæd. Sidste sang er ”Veil”, som er et lidt mere straight-ahead mid-tempo nummer. Det afslutter en yderst lytteværdig EP.

Overordnet set er der en god variation i sangene, hvilket er fedt, når der ”kun” er fire sange. Derudover synes jeg bandet formår at skrive nogle ret så fængende melodier og jeg kan ikke lade være med at rocke med. De har helt klart rykket sig et niveau op siden den første EP og det lyder som om de er blevet mere erfarne sangskrivere og musikere, selvom det er på ret kort tid.

Sangene er indspillet og mixet i Big Six-studios henover juleferien 2022, og masteret af Flemming Rasmussen i Sweet Silence sidst i januar 2023. Lydmæssigt fungerer det rigtig godt. Vokalen og instrumenterne ligger godt til hinanden og sangen er velproduceret. De tre unge fyre gør det utrolig godt og så jeg synes Daniels’ vokal passer rigtig godt til genren.

Ashes Of Billy og deres nye EP er helt klart et lyt værd, hvis du godt kan lide en god omgang grunge-inspieret rock eller bare nogle velskrevne og fængende sange. Jeg er i hvert fald fan og jeg spår bandet en lys fremtid på den danske rockscene og måske også uden for landets grænser. De har allerede været med på ”tracks of the week” på Loudersound.
 
The Right Place udkom 1. marts 2023.
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com