Nye indlæg

Skarnet - Fængslet I Det Fri

Skrevet af Calle
06-05-2023
For lidt over to år siden anmeldte jeg Skarnets debut album ”Vinger Til Salg”. Et album jeg var yderst begejstret for. Og jeg gav det også 6 ud af 6 dødningehoveder. Derfor var jeg meget spændt på at modtage deres nye album Fængslet i Det Fri. Jeg havde hørt de tre første singleudspil ”Ind I Skyggen”, ”Provinszombie” og ”Smertedyr” og de lovede godt for hvad der var i vente. Nu har jeg så lyttet til hele albummet nogle gange og det skuffer bestemt ikke.

Skarnet blev dannet tilbage i 2018 og består i dag af Danny Kroghly (vokal), Georgios Alevrofas (guitar), Stig Kjeldsmark (bas) og Jesper Nielsen (trommer).

Fængslet i Det Fri består af 11 sange, hvor det ene nummer, som er titelnummeret, er et stille instrumentalt mellemstykke. Resten af sangene er god gedigen ROCK. Generelt er det nogle yderst fængende sange bandet har skrevet. Der er mange fede riffs og guitarsoloer fordelt ud på albummet og man bliver som lytter let grebet af de gode og catchy melodier. Der bliver sunget på dansk, hvilket bare giver ekstra kant til sangene. Og dertil skal så lægges Danny’s rigtig gode vokal. Han synger virkelig på en fed måde og man bliver nemt indfanget af tekstuniverset. Det er ikke så tit man hører danske tekster til denne type musik.

I forhold til bandets første udgivelse, så er sangene på dette album blevet mere mørke, dystre og tunge, hvilket bestemt ikke gør noget. Samtidig synes jeg der er kommet endnu mere dybde og variation i sangene.

Udover de ovennævnte singler ”Ind I Skyggen”, ”Provinszombie” og ”Smertedyr”, så vil jeg også fremhæve sange som ”Du Som Er” og ”Voldtaget Nattergal”. Men som sagt er der 10 gode sange bandet har kreeret. Den sang der måske skiller sig mest ud er albummets sidste skæring ”Dødens Skab”. For det første er sangen albummets længste med 7 minutter, men den er også lidt ”anderledes” bygget op. Sangen starter med et meget tungt riff, men forsætter i en mere downtempo melodi. Derudover er der flere ”snakkestykker” i sangen, som hvis man læste et digt op. Og ca. midtvejs i sangen er der et langt flot musikstykke med noget lækkert guitarspil. Dette må være den mest episke sang Skarnet har indspillet. Efter min mening en rigtig god måde at slutte albummet af på.

Kort sagt, så vil jeg helt klart anbefale dette album. Det er velskrevet og velproduceret tung og hård rock i topklasse!
 
Fængslet i Det Fri udkommer 19. maj 2023.
 
(6 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com