Nye indlæg

Bloody Dice - Bloody Dice

Skrevet af Calle
31-05-2023
Det danskbaserede band Bloody Dice, som består af medlemmer fra både Danmark, Færøerne og England, er ude med deres debut fuldlængde album.

De fire medlemmer i bandet er guitarist Nickie Jensen, som tidligere har spillet i Violmace, trommeslager Kenneth Olsen, som tidligere har spillet i Royal Hunt, sanger Dagfinn Joensen, som tidligere har sunget i Fate og sidst men ikke mindst bassist Stuart O’Neil, som tidligere har været involveret i Mala Costumbre. Så der er tale om nogle erfarne musikere.

Albummet, som bare hedder Bloody Dice, består af 12 sange, hvoraf fem af dem tidligere var med på bandets EP ”Roll The Dice” fra 2021. De fem sange er titelnummeret ”Bloody Dice”, ”Backdoor Man”, ”Hangover”, ”Vigilante” og et af mine personlige favorit numre, ”Machine”. Sidst nævnte indledes med et fedt riff og kører ellers bare for fuld skrue hele vejen igennem. Og så har nummeret et catchy omkvæd og en nice guitarsolo lidt over halvvejs igennem nummeret. Fedt nummer fra enden til anden.

Stilen er old school hard rock og heavy metal med et touch af hård blues rock. Som bandet selv har udtalt det, så vil de tilbage til rødderne med en god omgang no nonsense rock ’n’ roll. Og det må man sige de gør. Melodierne svinger utrolig godt og der er en fed feeling og energi i musikken. Man kan virkelig mærke, at de mener det seriøst. Musikken er tight og velspillet og Dagfinn’s vokal passer rigtig godt til stilen.

Udover ovennævnte sange, så vil jeg også gerne fremhæve en sang som ”Thorn In Their Side”, som er ret catchy og godt bygget op. Generelt er der en god variation i sangene. Bare lyt til en sang som ”Hangover”. Det er albummets længste nummer med 7 min og 40 sek. Her sættes tempoet ned og der bliver brugt mundharpe hen mod den sidste del af sangen, hvilket fungerer ret godt. En anden sang jeg vil fremhæve er ”Evil Desire”. Den har en tung næsten doom-agtig rytme, som igen giver en god adspredelse i musikken. Og så skal man ikke ”glemme” den blues-inspirerede sang ”My Own Way”, som leder mine tanker i retning af en tung omgang ZZ Top. Alt i alt synes jeg det er 12 fede sange Bloody Dice har skrevet og indspillet.

Albummet er blevet til en Sweet Silence Studios med Flemming Rasmussen bag knapperne. Og han behøver vel ikke nogen nærmere præsentation. Der er en fed sound og produktion på pladen og alt fungerer bare som det skal. Et gennemført album.

Jeg er fan, hvilket jeg allerede blev tilbage i 2020, hvor de første singler blev sendt på gaden. Og det er bestemt ikke blevet svækket efter jeg har hørt hele det nye album. Så er du til old school rock og metal, så bør du helt sikkert tjekke dette album ud.
 
Bloody Dice udkommer 2. juni 2023 via Eonian Records
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com